Najnovije vesti

TOMA FILA: Genocid u Srebrenici izmišljen da bi se prikrio onaj pravi u Oluji
Foto: Kurir

Poznati beogradski advokat

TOMA FILA: Genocid u Srebrenici izmišljen da bi se prikrio onaj pravi u Oluji

Politika

Haški tribunal napravljen je i osmišljen kako bi na doživotnu robiju osudio Mladića, Karadžića i Miloševića. Konce vuku iz Vašingtona, ocenio je on

Genocid u Srebrenici izmišljen je da bi se prikrio onaj pravi koji se desio - proterivanje Srba s prostora Hrvatske u vojno-policijskoj operaciji u Krajini „Oluja“ 1995. godine, ocenio je advokat Toma Fila.

Isprojektovana kazna

On je naveo da je Haški tribunal napravljen i osmišljen kako bi na doživotnu robiju osudio generala Ratka Mladić i bivše predsednike Republike Srpske i Srbije Radovana Karadžića i Slobodana Miloševića, a da „konce iza Haških kulisa vuku iz Vašingtona“.

- Nakon što je bivšem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću izrečena „isprojektovana“ drakonska kazna, ovaj sud je završio sa svojim zadatkom koji su pred njega postavili zapadni centri moći - rekao je Fila za Glas Srpske.

Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Slobodan Milošević
foto: Profimedia, EPA, EPA Jerry Lampen

Ima i nešto dobro

Dodao je da u čitavoj „jadnoj i nakaradnoj“ presudi generalu Mladiću ima i nekoliko dobrih stvari, a jedna od njih je to što se Srbija nigde ne pominje, kao što ni pet opština iz Republike Srpske nije „zakačeno“ za genocid poput Srebrenice.

Fila se osvrnuo i na izdvojeno mišljenje sudije Priske Matimba Nijambe rekavši da njeno obrazloženje, koje je napisano na 60 strana, srpska strana treba da iskoristi i medijski propagira da bi međunarodna javnost videla da čitava ta nametnuta priča ima i drugu stranu.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track