GRAND U PANICI! Saša Popović HITNO prekida odmor zbog afere! Zapretio članovima žirija da ĆUTE O UTAJI POREZA i mutnim poslovima!
Foto: Vladimir Šporčić, Nemanja Nikolić

uhvaćeni u malverzacijama

GRAND U PANICI! Saša Popović HITNO prekida odmor zbog afere! Zapretio članovima žirija da ĆUTE O UTAJI POREZA i mutnim poslovima!

Politika -

U Grandu je nastao haos nakon otkrića šeme po kojoj se žiriju "Zvezda Granda" simbolični deo honorara daje preko fiktivnih ugovora, a veći deo na ruke, čime se nanosi ogromna šteta državnom budžetu. Čelnici ove kuće jure ljude iz države da spreče istragu

Otkriće Kurira o šemi po kojoj "Grand produkcija", koja je deo Junajted medije Dragana Šolaka, izbegava plaćanje poreza u slučaju honorara članova žirija "Zvezda Granda" diglo je ovu kuću na noge, saznaje Kurir.

Zato kreativni direktor "Zvezda Granda" i bivši direktor "Granda" Saša Popović, tvrdi naš izvor, prekida odmor i dolazi u Beograd na hitan sastanak sa članovima žirija pomenutog takmičenja. Na njih se, inače, sve vreme vrši pritisak da ćute o utaji poreza.

Saša Popović
foto: Printscreen

Žiri, kako je naš list otkrio, sklapa sa produkcijom fiktivne ugovore na 500 ili 1.000 evra po emisiji, a ostatak honorara, koji se meri hiljadama evra, dobijaju na ruke, čime se izbegava plaćanje poreza i nanosi šteta budžetu Srbije.

Opsadno stanje

- U "Grandu" je haos, opsadno stanje... Popović prekida odmor i dolazi za Beograd, a sve zbog ove afere u vezi s porezima. Svi članovi žirija su pozvani na hitan sastanak. Dok se ne održi sastanak, svima je zabranjeno da pričaju o toj temi - kaže izvor našeg lista iz produkcije i dodaje:

- Verujem da će im na tom sastanku ponoviti da se svi drže priče koju plasira "Grand" - da nema nikakvih fiktivnih ugovora i novca na ruke, da su svi volonteri. Ne bi me iznenadilo i da na neki način, kao neku krajnju meru, pokuša i da ih podmiti. Pored sastanka sa članovima žirija "Zvezda Granda", čelnici ove kuće, kako saznajemo, jure svoje kontakte i u državi kako bi sprečili istragu nadležnih o neplaćanju poreza.

- Čelnici "Granda" su odmah počeli da zivkaju ljude u državi, svoje kontakte, a kako bi sprečili istragu - navodi naš sagovornik. Inače, svi pravi akteri ove afere - Dragan Šolak, generalna izvršna direktorka Junajted medije Aleksandra Subotić, kao i Saša Popović - sakrili su se iza šturog saopštenja pres-službe "Grand produkcije".

Šema

Podsetimo, Dragan Stojković Bosanac po emisiji uzme 2.000 evra, Đorđe David - 3.000 evra, Violeta Viki Miljković i Ana Bekuta po 2.500 evra, Marija Šerifović - 4.500 evra, dok Jelena Karleuša po svakoj emisiji zaradi čak 6.000 evra. Kako u jednoj sezoni ima 40 emisija ovog takmičenja, prostom računicom dođe se do toga da Stojković zaradi godišnje 80.000 evra, Miljkovićeva i Bekuta po 100.000 evra, Đorđe David 120.000 evra, Šefirović 180.000 evra, a Karleuša 240.000 evra.

Pošto čelnici "Granda" prave sa njima fiktivne ugovore na zanemarljive iznose (zanemarljive u odnosu na njihovu stvarnu zaradu), na 500 ili 1.000 evra po emisiji, a izbegavaju oporezivanje hiljada, pa i stotina hiljada evra godišnje, što je slučaj kod Karleuše, jasne su razmere gubitka koji se nanosi državi.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Prva TV

I sam Popović je pre dve godine u emisiji rekao da Jelena Karleuša ne sedi u žiriju za džabe, da je odlično plaćena, a naša otkrića potvrdili su i pevač i bivši član ovog žirija Aca Lukas, kao i producent Saša Mirković.

Razdor: Članovi žirija besni

Ne žele da odgovaraju zbog tuđih mutnih radnji

Veliki razdor je nastao i između produkcije "Granda" i članova žirija muzičkog takmičenja. Naime, članovi žirija se boje da bi oni mogli biti kolateralna šteta ukoliko se pokrene zvanična istraga. Kako se može čuti među njima, oni ne žele da odgovaraju zbog tuđih mutnih radnji.

Dodatno nezadovoljstvo u žiriju je povećalo i saopštenje pres-službe "Granda", u kojem su im dodelili maltene status pevača početnika.

Produkcija je u saopštenju članove žirija svela na jadne zvezdice koje volontiraju za promociju. Iz "Granda" o članovima žirija govore kao o početnicima kojima je potreban marketing, kao da nije reč o velikim imenima i zvezdama domaće estrade.

stampano izdanje 19.08.2021.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

DR BORISLAV KAMENOV ZA KURIR

Vakcina nema efekta kad se loše hranimo i nemamo dovoljno vitamina D! Evo šta treba da uradimo pre pelcovanja

KORONA UBIJA MLADE I NEVAKCINISANE! UMRO MLADIĆ OD 22 GODINE

Stručnjaci upozoravaju da niko nije zaštićen, evo šta je jedini spas

EPILOG

Amerikanci širom sveta ostavili haos! Da li je ovo krah američke politike?

DRŽAVLJANKA SRBIJE STIGLA DO AERODROMA U KABULU

Trenutno sam na sigurnom, ali svi su zabrinuti

BOLESNO

Dok je spremao klanje suparnika, Belivuk sa ženom birao nameštaj za novu kuću i išao na porodične ručkove!

STRAVIČNO

Prijavila bivšeg da ju je oteo i tri dana tukao i silovao više od 10 puta

EKIPA KURIRA POSETILA UGLJEVIK, RODNA KUĆA MITRA MIRIĆA ORONULA!

Pevačeve komšije, ćerka i braća otkrili da obilazi rodni kraj!

NA PREMIJERI U SARAJEVU ULIKS FEHMIU PROŠETAO S ĆERKOM

Lepa Nika zasenila sve na crvenom tepihu, a tek kad vidite fotke s plaže

KNJAŽEVAC DOBIJA FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE

Muzičari sviraju u čast Predraga Miloševića

U KRALJEVU POČEO STRIT ART FESTIVAL

Na Trgu srpskih ratnika sviraju Negativ i Artan Lili

NE PROPUSTITE

DANAS JE PREOBRAŽENJE GOSPODNJE! Kurir svim čitaocima poklanja ikonu Preobraženje Hristovo sa zlatotiskom i molitvom

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici danas obeležavaju Preobraženje Gospodnje, posvećeno sećanju na događaj kada je Isus Hrist na gori Tavor u prisustvu Mojsija i proroka Ilije najavio nebesku snagu nove vere i svoju ulogu cara nad carevima, koja nadilazi starozavetne zakone i proroke.

Tim povodom dnevne novine Kurir vam poklanjaju ikonu Preobraženje Hristovo sa zlatotiskom i molitvom.

dodatak
foto: Kurir

Kurir.rs/ E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track