VLADIMIR ORLIĆ O PROMENAMA U SNS: Izborna skupština stranke u oktobru
Foto: Kurir

Član Predsedništva

VLADIMIR ORLIĆ O PROMENAMA U SNS: Izborna skupština stranke u oktobru

Politika -

BEOGRAD - Član Predsedništva Srpske nepredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da će na sednici Glavnog odobra SNS, za 14-15 dana, biti doneta i odluka o tome da li će u septembru biti izbora i lokalnog rukovodstva SNS ili će se o tome odlučivati nakon izbora, u martu ili aprilu naredne godine.

On je na konferenciji za novinare rekao da će na izbornoj skupštini SNS, od 21. do 24. oktobra, članovima te stranke biti pružena prilika da se izjasne o tome kako vide najviše stranačke organe u budućnosti.

SNS je najavila Izbornu skupštinu stranke i to ćemo uraditi između 21. i 24. oktobra ove godine, a pre toga ćemo imati sednicu Glavnog odbora i mi ćemo se sastati u roku od nekoliko dana. Precizno ćemo odrediti precizne procedure, jer je reč o suštinskoj demokratiji. Želimo da se precizno pripremimo za izbore koji će se održati naredne godine. Želimo svima da dozvolimo da se izjasne o članovima", istakao je Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS.

Rekao je da će se na izbornoj skupštini govoriti i o tome kako SNS vidi "našu zajedničku kuću Srbiju u godinama koje dolaze" i da će biti govora i o programima Srbija 2025 i Srbija 2030.

Orlić je naveo da će sa tim rezultatima SNS izaći pred građane "u martu, odnosno aprilu naredne godine" i naglasio da će SNS pre svega voditi "pozitivnu kampanju, kao što uvek i radi".

Upitan da li očekuje promene na izbornoj skupštini budući da je predsednik SNS Aleksandar Vučić ranije pominjao mogućnost da će se povući sa te funkcije, Orlić je rekao da su Vučićevi politički protivnici "suštinski" zainteresovani za to da li će Vučić da bude na čelu SNS, "na čelu Srbije na prvom mestu".

Orlić je istakao da se Vučićevi protivnici "bude i ležu sa tim pitanjem" jer im je jasno da im je Vučić "apsolutna opsesija" i da i oni sami znaju da im je Vučić "glavna prepreka da rade ponovo sve što bi hteli".

On je naglasio da Vučićevi protivnici znaju da na izborima na kojima se pojavi Vučić "nemaju šta da traže" i da uopšte nije važno o kom izbornom nivou je reč.

Komentarišući "pretnju" predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da će "opet na ulici da pravi neki haos, nešto razbija" ako ga "ne ispoštuje" Evropski parlament (EP), Orlić je rekao da je "valjda logično" da Đilas protestuje u Briselu i Strazburu ako ima "neki problem" sa EP.

Za Vučićeve političke protivnike Orlić je rekao da "oni očekuju da će nešto da dobiju" od EP i da je jasno da bi se oni drugačije ponašali da "imaju šta da traže na izborima na kojima se pita narod", i da se "za početak ne bi krili iza nekih grupa građana kada na te izbore izlaze a ovamo lažu da te izbore bojkotuju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track