Vučić: Sklopljen mozaik o Politici
Foto: Print Screen

Vučić: Sklopljen mozaik o Politici

Politika -
Nema nikakavih tajni o slučaju Politike, Novosti i Dnevnika, a ono što sad radimo jeste da pronađemo najbolje rešenje u skladu sa zakonom, naveo je potpredsednik srspke vlade

MOSKVA - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sklopljen čitav mozak o menjanju vlasničke strukture Politike, Novosti i, kako je napomenuo, novosadskog Dnevnika.

Do kraja avgusta znaće se svi detalji, rekao je Vučić novinarima u ambasadi Srbije u Moskvi i istakao da iza svega stoji "partijski Levijatan" i čak iskorišćavanje diplomatsko-konzularnih predstavništava u partijske svrhe.

Vučić je, međutim, upozorio da će pravno biti veoma teško razrešiti te slučajeve.

"Ti ljudi koji su to sprovodili, iako se sprovodilo na netransparantan način i na način na koji se to ne radi u civilizovanom svetu, imali su podršku državnih organa, imali su podršku čak i ovde u Moskvi od naših državih organa", rekao je prvi potpredsednik vlade.

On je poručio da će država u skladu sa zakonom naći rešenje da zaštiti državnu imovinu.

"Mi imamo kompletno sklopljen mozaik, nema nikakavih tajni o slučaju Politike, Novosti i Dnevnika, a ono što sad radimo jeste da pronađemo najbolje rešenje u skladu sa zakonom", naveo je Vučić i dodao da ne možemo da se ponašamo kao "hajdučka država".

"To je bilo toliko netransparentno, nefer prema državi da nema reči. Kad bih vam rekao kako je država donela odluku da ne iskoristi pravo preče kupovine - to je partijski Levijatan u svakom smislu reči i iskorišćavanje diplomatskih konzularnih predstavništava u partijske svrhe", naglasio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track