SELAKOVIĆ U NJUJORKU NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN: Razgovarao s ministrom inostranih poslova Slovenije Logarom
Foto: Kurir

na zadatku u njujorku

SELAKOVIĆ U NJUJORKU NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN: Razgovarao s ministrom inostranih poslova Slovenije Logarom

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Njujorku, gde učestvuje na 76. zasedanju Generalne skupštine UN, sa slovenačkim kolegom Anžeom Logarom i konstatovao dobre bilateralne odnose i intenzivnu saradnju Srbije i Slovenije na svim poljima.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo Selaković je naglasio da saradnju dve zemlje karakterišu dinamičan politički dijalog i uspešna ekonomsko-trgovinska razmena.

Selaković je posebno naglasio da je Slovenija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera i najvećih investitora u Srbiji, sa uloženih više od milijardu evra, napomenuvši i da je primetno sve više investiranja srpskih kompanija u Sloveniji.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na stalnoj podršci Slovenije evropskom putu Srbije, izrazivši nadu da će slovenačko predsedavanje EU pokazati veće razumevanje i spremnost kada su u pitanju evrointegracije Srbije.

Selaković je upoznao svog sagovornika o aktuelnoj situaciji na Kosovu i kako je navedeno "pokušaju jednostranog nametanja mera Prištine kojima se krši sloboda kretanja", i o kontinuiranom nepoštovanju i neprimenjivanju Briselskog sporazuma.

Ponovio je posvećenost Srbije miru i stabilnosti u regionu i dijalogu kao jedinom konstruktivnom načinu za kompromisno rešavanje konflikata.

Selaković je poručio i da je stabilnost regiona jedan od ključnih interesa Srbije, te posebno istakao inicijativu "Otvoreni Balkan", čiji je cilj produbljivanje ekonomske saradnje i razvoj čitavog regiona.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track