MANJE POZITIVNIH, VIŠE OBOLELIH: Kovid bilans u Mačvanskom okrugu
Foto: T. Ilić

presek

MANJE POZITIVNIH, VIŠE OBOLELIH: Kovid bilans u Mačvanskom okrugu

Srbija -

LOZNICA - Da li virus malo popušta ili je to tek trenutna pojava pokazaće naredni dani, ali je juče u Mačvanskom okrugu potvrđeno 320 pozitivnih uzoraka, 41 manje nego dan pre.

Centri korone su i dalje Šabac sa 154 i Loznica sa 85 novozaraženih, dok je u šest opština ukupno 71 novi slučaj. U Bogatiću je 31 novopozitivni, Koceljevi 13, po deset imaju Vladimirci, Ljubovija i Krupanj, a sedam Mali Zvornik. Nije dobro što se i dalje uvećava broj obolelih pa ih je 136 više, ukupno 4.406 u celom okrugu. Šabac je došao blizu dve hiljade bolesnih, 1.974, a Loznica je premašila hiljadu i ima 1.063 takvih, u Bogatiću boluje 597 osoba, Koceljevi 257, Vladimircima 149, po 137 u Krupnju i Ljuboviji dok 92 obolelih ima Mali Zvornik.

Korona nastavlja da pritiska Loznicu pa su u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u utorak pregledane 252 osobe, 21 više nego prvog dana sedmice, od čega se 119 javilo na prvi pregled sa simptomima moguće kovid infekcije. Infektologu su upućena 52 pacijenta, a u ambulanti Infektivnog odeljenja primljeno njih 112, od kojih se 31 prvi put javio na pregled zbog mogućeg kovida. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 185 pacijenata sa sumnjom na kovid, kojima je urađena radiografija pluća, od toga 36 su novootkrivene pneumonije.

Trenutno je na bolničkom lečenju 77 kovid pacijenata, jedan manje nego juče, dva su intubirana, a četiri su na neinvazivnoj respiratornoj podršci. Hospitalizovani pacijenti nalaze na Grudnom i Infektivnom odeljenju i delu zgrade Psihijatrije gde ima dvadesetak mesta. Sada smo otprilike po broju slučajeva koji se otkrivaju na dnevnom nivu kao u novembru prošle godine, ali naša ustanova, za sada, nije puna onoliko koliko smo bili tada, rekao je dr Zoran Kovačević, pomoćnik direktora lozničke bolnice. U bolnici kažu da će ukoliko budu morali u kovid odeljenja ponovo pretvoriti zgradu u kojoj se nalazi Interno odeljenje i Neurologija gde ima sedamdesetak mesta

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track