ANA BRNABIĆ SE U NJUJORKU SRELA SA BELGIJSKIM PREMIJEROM: Akcenat na destruktivnom ponašanju Prištine i formiranju SZO (FOTO)
Foto: Printscreen

odličan sastanak

ANA BRNABIĆ SE U NJUJORKU SRELA SA BELGIJSKIM PREMIJEROM: Akcenat na destruktivnom ponašanju Prištine i formiranju SZO (FOTO)

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Njujorku s premijerom Belgije Aleksandrom De Kroom na margini 76. zasedanja Generalne skupštine UN.

Premijerka je sastanak sa belgijskim kolegom ocenila odličnim.

"Odličan sastanak sa Aleksanderom Dekroom, gde smo konstatovali dobre bilateralne odnose dve zemlje. Upoznala sam svog belgijskog kolegu sa svim pomacima koje je Srbija napravila u procesu evropskih integracija, posebno u oblasti vladavine prava. Zatražila sam podršku Belgije za otvaranje novih klastera u decembru, tokom slovenačkog predsedavanja Savetom EU. Posebno sam skrenula pažnju na nasilje koje privreme institucije u Prištini trenutno sprovode na severu Kosova i Metohije. Posebno sam istakla kontinuirano, destruktivno ponašanje Prištine koja uporno odbija formiranje ZSO dogovorenih Briselskim sporazumom", napisala je premijerka Ana Brnabić na svom Instagram profilu uz fotografije sa sastanka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track