02:59

ĐORĐE MILIĆEVIĆ, NARODNI POSLANIK SPS: Jedan deo opozicije se sprema da bojkotuje rad parlamenta

kurir televizijA

KAKO ĆE OPOZICIJA NA IZBORE: Šta je doneo dijalog? Tatjana Macura i Đorđe Milićević u Usijanju

Politika -

Šest meseci je do izbora, vanrednih parlamentarnih, predsedničkih i beogradskih, a deo opozicije još uvek nije precizno definisao da li će i kako će izaće pred birače u aprilu.

Opcije koje su se pominjale su jedna kolona ili dve, ali i u tome nije postignut dogovor, a samo 24 sata pošto je deo opozicionih stranaka predložio "sporazum o nenapadanju", krenulo je burno.

Kako će opozicija na izbore? Šta se postiglo dijalogom? Zašto su krenule svađe iako je napravljen dogovor o međusobnom nenapadanju?

Usijanje
foto: Printscreen/Twitter

Gosti Usijanja su Đorđe Milićević, narodni poslanik SPS i Tatjana Macura kopredsednica Stranke moderne Srbije. Urednica i voditeljka emisije je Silvija Slamnig.

- Činjenica je da svkaom nešto ne odgovara, ali sporazum nije loš, ovo jeste dobar korak napred, posebno dve ključne stavke, važno je da se povećava stalno članstvo u Republičkoj izbornoj komisiji, ustupak koji pravi vladajuća većina u ovom tehničkom delui nije mali, nama je jako važno da deo opozicije van parlamenta, da se nađe u tom telu. Možda mi nismo zadovolni što odnos nije pola-pola, ali moramo biti realni i racionalni, da vidimo sa kojim kapacitetima nastupamo. Ovo je dobra polazna osnova da se tenzije u Srbiji konačno smire, ne treba govoriti samo negativno, kaže Macura.

Usijanje dana, Đorđe Milićević, Tatjana Macura
foto: Kurir
02:12

KAKO ĆE OPOZICIJA NA IZBORE? Tatjana Macura o sporazumu o nenapadanju

- 2019. smo došli u situaciju da razgovaramo o izborni uslovima jer se deo opozicije odlučio na bojkot skupštine, pa su tražili vanredne parlamentarne izbore, a onda su se dosetili izbornih uslova i obratili evroparlamentarcima kad su videli da nemaju šanse, ne želeći da razgovaraju u parlamentu, kaže Milićević.

Usijanje dana, Đorđe Milićević, Tatjana Macura
foto: Kurir

- Sledeće nedelje se razgovori nastavljaju sa učešćem predsednika države. Izborni uslovi će biti fer, kaže Milićević.

02:59

ĐORĐE MILIĆEVIĆ, NARODNI POSLANIK SPS: Jedan deo opozicije se sprema da bojkotuje rad parlamenta

- U ovom trenutku kod nas i grupe tađana mogu da izađu na izbore, ali ako pređu cenzus onda oni mogu da troše pare na nejasan način, kaže Macura.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track