02:28

POSTOJI OPASNOST DA KURTI ZAUZME DVE KLJUČNE STANICE NA KIM: Milovan Drecun o planovima Prištine

kurir televizija

NOVA DRAMA NA KiM! Kurti otima trafostanicu Valač koja napaja strujom sever pokrajine TO MU JE JEDINA ŠANSA DA OSTANE NA VLASTI

Politika -

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije o trenutnom stanju na Kosovu i Metohiji.

- Privremeni dogovor će se poštovati. Kurti nije imao izlaznu strategiju, pa mu ovo dođe kao spasenje. Radna grupa koja se bude formirala nakon izbora baviće se slobodom kretanja. Mene je iznenadila izjava Eskobara da je dato zeleno svetlo Kurtiju za administrativne mere. Kurti je pitanje tablica iskoristio kao demonstraciju sile - kaže Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Dodaje da Kurti neprestano pokušava da nametne sopstvene interese.

- Kod Kurtija imamo svi problem, zapad nema mnogo uticaja na njega, prilično je samostalan, a Eskobar je demantovao to svojom izjavom. Morate da spasavate samog Kurtija, ušao je u nešto za šta nije imao snage. Njegov cilj je da se Srbija natera da se razgovara isključivo o međusobnom priznanju - naveo je Drecun.

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju je naglasio da je važno da se ne izazivaju nove prepreke u dijalogu.

- Kurti je u problemu, ako sad odustane od onoga što je ranije govorio da neće poštovati sporazume i da će nametnuti reciprocitet Srbiji, ako od svega toga odustane, on je doživeo veliki politički poraz i nastojaće da pravi probleme kako bi izašao iz te situacije - kaže Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Kurti će prema njegovom mišljenju do kraja ostati pri tome da se ne formira Zajednica srpskih opština.

- Ohrabruje što je Brisel zauzeo čvrst stav, ali mislim da će se Kurti žestoko usprostaviti Zajednici srpskih opština - navodi Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Upozorio je i na potencijalnu opasnost.

- Tu postoji opasnost da Kurti iskoristi situaciju da stavi pod kontrolu trafostanicu Valač preko koje dolazi preko 85 odsto struje na sever KiM i akumulaciju Gazivode. Mogli bi da pokušaju da ovakvom akcijom kao što je sproveo na prelazima da zauzmu te stanice. Međutim, sada je u problemu, pošto je već imao jednu neuspešnu akciju, da bi izveo neku novu - kaže Drecun i naglašava da Kurti pokušava sve silom da reši.

Kurir.rs

Bonus video:

01:08

DRECUN: Kurti se konsultuje sa SAD za svaki svoj potez, ključno pitanje je da li će biti produžen rok važenja za KS tablice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track