PLAN ZAVERE PROTIV PREDSEDNIKA VUČIĆA: Nebojša Stefanović više neće biti uticajna ličnost na političkoj sceni Srbije (KURIR TV)
Foto: Printscreen/Kurir TV

GLEDAJTE U USIJANJU: Šta su planirale paralelne strukture u MUP uz pomoć pojedinih stranih centara moći

PLAN ZAVERE PROTIV PREDSEDNIKA VUČIĆA: Nebojša Stefanović više neće biti uticajna ličnost na političkoj sceni Srbije (KURIR TV)

Politika -

Sektor unutrašnje kontrole u MUP sprovodi opsežnu istragu po pitanju slučaja "Jovanjica" i nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Povodom toga ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izvestio je predsednika da su delovi MUP radili protiv države i da je postojala sprega sa pojedinim stranim centrima moći.

Da je paralelna struktura MUP imala svoja delovanja, potvrdio je i Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u UKP. On je otkrio da je za rušenje Vučića postojao "plan A" - prisluškivanje, a zatim i "plan B" slučaj "Jovanjica".

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir TV

Šta se krije iza svih ovih navoda? Ko je mozak operacije zavere protiv Aleksandra Vučića? Da li će i kada javnost saznati celokupnu istinu, a počinioci biti sankcionisani?

Gosti Usijanja su Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, Darko Obradović, Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost

Dejan Vuk Stanković je rekao da je spajanje brata predsednika Republike sa plantažom marihuane jedna loša konstrukcija i vic i naglasio da je ovo napad na instituciju predsednika Republike.

01:27

ZVUČI KAO VIC, DA PREDSEDNIKOVOG BRATA POVEZUJU S MARIHUANOM: Vuk Stanković u Usijanju o zaveri protiv Vučića

"Da je takav plan uspeo i da je predsednikov brat uključen u takvu nelegalnu rabotu to bi izazvalo potrese u zemlji", rekao je Stanković.

Ta priča o policiji mora da se dovede u red, rekao je Stanković.

Darko Obradović je naglasio da mora da se zaustavi šarada kako se pravi akteri ne bi izvukli i izrazio uverenje da u zemlji postoji mnogo pojedinaca koji žele da sačuvaju ustavni poredak zemlje.

02:53

PREDSEDNIK VUČIĆ: SNS će o Stefanoviću govoriti između sebe, organi da rade svoj posao

Stanković je rekao da ministar odbrane Nebojša Stefanović više neće biti uticajna ličnost na političkoj sceni Srbije.

Obradović je istakao da predsednik Vučić jako posvećen državnim poslovima i da u zemlji nema mesta za one koji lažno povezuju predsednika s kriminalom.

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir TV

Stanković je rekao da je Milačićeva optužba ozbiljna i da je sada uzdržanost nužna.

Komentarišući današnju konferenciju ministra Nebojše Stefanovića, Stanković je rekao da on prolazi kroz tešku ličnu dramu i da psihofizički nije spreman da ostane razuman da dugo ostane s novinarima u razgovoru.

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir TV

"Zna se i kroz kakvu dramu prolazi i predsednik Vučić, naročito zbog okolnosti da se pominju članovi njegove porodice", rekao je Stanković.

Obradović je rekao da treba sačekati da nadležni organi ne saopšte uticaj stranof faktora da li je i u kojoj meri nastupao.

01:49

OBRADOVIĆ O JOVANJICI I PRISLUŠKIVANJU PREDSEDNIKA U USIJANJU: Kriminalizovali smo i Đinđića, znamo kako se to završilo

"Ključna stvar će biti motivisanost, organizaciona struktura i ko je davao uputstva da se predsednik prisluškuje", rekao je Obradović.

Kurir.rs

Bonus video:

41:24

USIJANJE 09.10.2021. VUK STANKOVIĆ I OBRADOVIĆ: PLAN ZAVERE PROTIV VUČIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track