Najnovije vesti

VUČIĆ U NEMAČKOJ FABRICI BROZE: Kako ovo izgleda, nadrealno, tek će Pančevo da oživi!
02:01

VUČIĆ U NEMAČKOJ FABRICI BROZE: Kako ovo izgleda, nadrealno, tek će Pančevo da oživi!

Obilazi fabriku i razvojni centar nemačke fabrike

PREDSEDNIK SRBIJE U PANČEVU Kako ovo izgleda, nadrealno, tek će Pančevo da oživi! Otkrio i kolike su plate u nemačkoj fabrici FOTO

Politika
14:19h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi fabriku i razvojni centar kompanije Broze (Brose) u Pančevu.

1 / 19 Foto: Printscreen

Posle obilaska fabrike predsednik je rekao da će više od 40 odsto biti inženjeri i skoro isto toliko zaposlenih sa visokom stručnom spremom.

- Neverovatno kako Broze izgleda, nadrealno - rekao je predsednik i dodao da su u toj prosečne plate višestruko veće od prosečnih plata u Srbiji. U njoj rade Pančevci i Beograđani ali i zaposleni iz centralne Srbije poput Smedereva i Smederevske Palanke.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

- Tek će Pančevo da oživi - dodao je predsednik govoreći o nemačkoj fabrici u kojoj je 350 zaposlenih i koja sarađuje sa fakultetima te prima na praksu studente što u Pančevu, što u Nemačkoj.

Fabrika sarađuje i sa Mašinskom školom.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

- Ovo je možda najbolje nešto što smo u Srbiji uradili - rekao je predsednik govoreći o fabrici Broze.

Aleksandar Vučić, Pančevo, Broze, Brose
foto: TV Pink Printscreen

U obilasku fabrike predsednik je porazgovarao i sa Natašom, zaposlenom u fabrici, koja mu je pokazala deo proizvoda koji se tu prave.

Aleksandar Vučić, Pančevo, Broze, Brose
foto: TV Pink Printscreen

Na kraju obilaska predsednik je pozdravio sve prisutne, zaposlene, upravu fabrike i rekao da je oakva fabrika velika stvar za Pančevo, Banat i Srbiju pa se našalio da pola tehničkih stvari nije razumeo šta se sve tu pravi ali da je ponosan što je danas ovde, te podsetio na vreme od pre dve godine kada je potpisan ugovor za ovu fabriku.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

- Pre dve godine postavili smo kamen-temeljac i evo nas godinu i po dana kasnije sa 350 zaposlenih i investicijom vrednom 180 miliona evra i izvozom vrednim čak 500 miliona evra - rekao je Vučić dodavši da najlepše što je ovde video jesu ljudi puni energije i entuzijazma koji su svesni da racde nešto veliko za sebe i svoje porodice, za kompaniju ali i čitavu Srbiju. Predsednik je naveo i da će u fabrici raditi 1.100 ljudi.

Na računu Petrohemije iz Pančeva trenutno je 11 milijardi dinara, odnosno oko 90 miliona evra, i ta kompanija dobro posluje, kazao je predsednik i dodao da Petrohemija sada nema problema u poslovanju, ali može da ih ima ubuduće pa je zato važno da se što pre završe pregovori sa Rusima o privatizaciji. - Onda će najveći deo problema Pančevaca biti rešen, dodao je.

Kurir.rs/SĐP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja