PREMINUO ZVONIMIR TRAJKOVIĆ: Napustio nas je bivši savetnik Slobodana Miloševića!
Foto: Printscreen/Youtube

In memoriam

PREMINUO ZVONIMIR TRAJKOVIĆ: Napustio nas je bivši savetnik Slobodana Miloševića!

Politika -

Zvonimir Trajković, bivši savetnik predsednika Srbije Slobodana Miloševića i predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, preminuo je danas u 74. godini.

Zvonimir Trajković rođen je u Prištini, posle uloge u kabinetima predsednika Srbije i Srpske, postao je politički analitičar koji je u filmu “Težina lanaca” optužio zapadne zemlje da su ekonomski kolonizovale eks-yu republike.

Rođen je 1948. godine u Prištini, kao dete Dragoljuba i Katarine Trajković. Osnovnu školu je završio u rodnom gradu Prištini, a kasnije srednju elektrotehničku školu i Elektrotehničku fakultet, takođe u Prištini. Završio je i školu programiranja i nekoliko desetina specijalizacija iz oblasti kompjutera.

Zvonimir Trajković je radio 14 godina u zastupništvu IBM-a za Jugoslaviju. Bio je jedan od vođa pokreta Srba sa Kosova i Metohije. Bio je savetnik predsednika Srbije Slobodana Miloševića u periodu od 1990. do 29. novembra 1993. godine.[1] Od 1994. do 1997. godine je radio kao savetnik prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Posle toga bavio se privatnim poslovima.

Zvonimir Trajković bio je oženjen i otac dvoje dece.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track