VUČIĆ PONOVO NA UDARU ŠOLAKOVOG „MEHANIZMA“: Politizovanje nagrade obećane reprezentaciji! Besramno u sve uvukli i bolesnu decu
Foto: Kurir

prljavo do krajnjih granica

VUČIĆ PONOVO NA UDARU ŠOLAKOVOG „MEHANIZMA“: Politizovanje nagrade obećane reprezentaciji! Besramno u sve uvukli i bolesnu decu

Politika -

Ono što je predsednik Srbije uradio moglo je da zasmeta samo najokorelijim manipulatorima, jer su premije za istorijski uspeh bilo kog nacionalnog tima nešto što se očekuje od svake države

Potez predsednika Aleksandra Vučića da obeća nagradu od milion evra fudbalerima Srbije za pobedu nad Portugalom poslužio je njegovim političkim protivnicima za još jedan prljavi napad, u koji su u svoje propagandno blato ugurali čak i bolesnu decu.

Još jednom se pokazalo da ne postoji tema koju određena grupa ljudi neće pokušati da ispolitizuje do krajnjih granica.

Aleksandar Vučić, fubaleri reprezentacije srbije
foto: Kurir

Zamena teza

Tako su mnogi Vučićevo navijanje za Srbiju u meču decenije i nagrađivanje uspeha zbog kvalifikacije naše reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Kataru videli kao sjajnu priliku da ga još jedanput politički razapnu, pa su pokrenuli pitanje zašto se taj novac nije dao za lečenje dece u inostranstvu. Lavinu na Vučića i vlast, koju su pokrenuli opozicionari i njihovi sledbenici na društvenim mrežama, istog časa su, po već oprobanom receptu, preuzeli i pojačali mediji Junajted grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Takoreći odmah se u ovoj priči pokrenuo „mehanizam“ Šolakove Junajted grupe.

U Šolakovim glasilima počele su da se nižu priče o teškoj borbi roditelja da sakupe novac za spas svoje dece. Nesreća ovih porodica bezobzirno je politizovana, jer su one, u obradi političke i medijske mašinerije Junajted grupe, uronjene u politički kontekst s lažnom tezom da država uskraćuje negu bolesnoj deci zarad fudbala.

Ono što je Vučić uradio moglo je da zasmeta samo najokorelijim manipulatorima, jer su premije za istorijski uspeh bilo kog nacionalnog tima nešto što se očekuje od svake države. To u Srbiji možda posebno važi za fudbal, kao najpopularniji sport, i to u trenutku kada je konačno dobio priliku da obraduje naciju istorijskim podvigom.

Uskraćivanje prenosa

No, Šolak je namerno zanemario sve to, pa se Junajted grupa, koja je u njegovom suvlasništvu, čak i potrudila da naciju uskrati za gledanje velikog meča u Lisabonu. Prava TV prenosa osigurao je samo za svoju Novu S, ne želeći da pruži priliku svima da barem u svojim domovima budu uz nacionalni tim.

Dragan Šolak
foto: Printscreen

Na kraju, povodom svega prljavog što je bačeno u javnost preko medija Junajted grupe, jedno pitanje zaslužuje da se uputi Šolaku i svima u njegovom mehanizmu: Zašto vi, gospodo iz medijske imperije, niste deo svojih nelegalnih prihoda od prodaje reklamnog prostora uplatili u državni fond za lečenje bolesne dece u inostranstvu, ako već toliko, navodno, brinete za njih? Jer, potpuno je besmisleno slušati ovakve moralne pridike od nekoga ko preko fantomske registracije i prepakivanja medijskog sadržaja izbegava plaćanje poreza državi. Novcem od tog poreza bi i te kako moglo da se leči neko bolesno dete.

Redakcija Kurira

Bonus video:

01:11

ĐILASOV I ŠOLAKOV MEHANIZAM ZA UNIŠTAVANJE KONKURENCIJE: Umrežili političare, medije i NVO za svoje OPAKE CILJEVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja