DEMOKRATE IZBRISALE ŠUTANOVCA IZ STRANKE: Bivši predsednik nije ni znao da više nije član Demokratske stranke!
Foto: Privatna Arhiva

POLITIKA

DEMOKRATE IZBRISALE ŠUTANOVCA IZ STRANKE: Bivši predsednik nije ni znao da više nije član Demokratske stranke!

Politika -

Dragan Šutanovac, dugogodišnji demokrata, po svemu sudeći više nije član DS, a da to nije ni znao! Naime, kako je rekao predsednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević, on nije isključen iz DS, ali jeste "izbrisan iz članstva", pošto je, kako kaže, "učestvovao u organizaciji lažne sednice i lažnih izbora u DS, što je u suprotnosti sa pravilnikom i statutom stranke."

Srđan Milivojević
foto: Marina Lopičić

On je u izjavi za list Danas naveo da je za četvoro članova doneta odluka o isključenju, a ime Šutanovca se našlo među onima koji su izbrisani.

- Dakle, on nije isključen, mi smo samo konstatovali stanje – da je njegovo članstvo izbrisano zbog učestvovanja u organizaciji te lažne sednice, to je kao da se sam iščlanio - rekao je Milivojević.

Dodao je da DS o tome nije obavestila Šutanovca direktno, jer smatraju da je on bio svestan posledica koji njegovi potezi nose.

DS, Dragan Šutanovac, Glavni Odbor, Demokratska stranka
foto: Marina Lopičić

S druge strane, Šutanovac je za Danas rekao da nije odstupio od DS, niti je pristupio bilo kom drugom pokretu ili stranci, pa ni Demokratama Srbije za šta ga optužuje aktuelno rukovodstvo DS.

Istakao je da se „nije iščlanio iz DS, osim ako ga nisu izbacili a da ga o tome nisu informisali“, povodom pominjanja njegovog imena među nekadašnjim članovima DS sada aktivnim pod imenom Demokrate Srbije.

Na pitanje da li je kontaktirao sa nekim iz DS interesujući se da li je i dalje član te stranke u kojoj je bio u najužem rukovodstvu, Šutanovac je odgovorio da nije, ali da planira da nastavi svoj politički život.

- Svakako planiram da ostanem aktivan u politici, a na koji način to ću za sada zadržati za sebe - rekao je Šutanovac.

I. Ž./ Foto/Source:Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track