Dragana Mrkonjić: Trpim muža švalera

Kako je biti gospođa ministarka

Dragana Mrkonjić: Trpim muža švalera

Politika -
Bračni partneri članova nove vlade ponosni na svoje uspešne supružnike, ali se žale da im nedostaju i da im svi traže usluge
1 / 4

BEOGRAD - Život gospođe ministarke.Biti žena ministra ili suprug ministarke i nije tako zabavno. Dok oni pokušavaju da izvade zemlju iz bule, podignu životni standard i plate, njihovi supružnici, iako većina ima svoju karijeru, dane provode sami s decom.Sanda, supruga Gorana Kneževića, inače profesor informatike, radi u Regionalnoj privrednoj komori i kaže da naziv „gospođa ministarka“ lepo zvuči, ali da to u praksi znači da vam je suprug po 15 sati dnevno odsutan.Na pitanje da li joj rodbina i prijatelji traže uslugu ili posao otkako joj je muž postao ministar, Sanda kaže:- Uvek je bilo i biće onih koji nešto traže, navikla sam se na to dok je Goran bio gradonačelnik.Dragana Daša Mrkonjić, supruga Milutina Mrkonjića, završila je pravni fakultet i već godinama radi kao advokat. U braku su već 30 godina iako je ministar mesecima u skladnoj vezi s Anom Bekutom. Dok su Mrkonjić i Bekuta punili novine pikanterijama iz veze, oglasila se i Daša.- Slušajte, moj muž jeste švaler i ne ljutim se - poručila je zakonita gospođa ministarka.Ksenija, supruga Aleksandra Vučića, dugogodišnji je novinar, a preko posla su se i upoznali. Tatjana Dinkić, supruga lidera URS, u državnoj administraciji je duže od muža, još iz vremena Ante Markovića, a trenutno radi u Kancelariji za pridruživanje EU. Ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu Rasim Ljajić oženjen je Amrom, svojom koleginicom. Oboje su završili medicinski fakultet, s tim što je ona ostala u profesiji. Supruga šefa diplomatije Ivana Mrkića, Ivona, po struci je arhitekta i radi kao profesor u srednjoj arhitektonskoj školi, dok lepša polovina ministra prosvete Žarka Obradovića, Ljiljana, radi kao pravnik u „Telekomu“.Jelenka Petković, supruga ministra kulture Branislava, magistar je hemije, a radi kao kustos u njegovom muzeju automobila. Jedini neženja u Vladi je Nikola Selaković, ministar pravde. Suzana Grubješić nije udata, a Zorana Mihajlović je razvedena.

Odlučile da budu domaćiceSanja, supruga Ivice Dačića, završila je italijanski jezik i književnost, ali nije zaposlena. Posvećena je domu i porodici, kao i supruga najbučnijeg srpskog neimara Velimira Ilića, Gordana. Deca i dom glavna su preokupacija i Mersije, supruge Sulejmana Ugljanina.

Ranko Dejanović: Zovu me gospođa ministarka!Ranko Dejanović, suprug Slavice Đukić Dejanović, kaže da ga neki prijatelji zovu „gospođa ministarka“.- Ministarstvo zdravlja baš leži Slavici, to je njena struka. Verujem da će zavesti red u zdravstvu. Ali očekujem i da će sada imati više vremena za kuću - priznaje Ranko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track