PREMEŠTA SE SAMIT INICIJATIVE OTVORENI BALKAN Umesto u Tirani gde divljaju ekstremisti, susret tri lidera će se održati u Elbasanu
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Vlada Republike Severne Makedonije

ODLUKA ALBANSKOG PREMIJERA

PREMEŠTA SE SAMIT INICIJATIVE OTVORENI BALKAN Umesto u Tirani gde divljaju ekstremisti, susret tri lidera će se održati u Elbasanu

Politika -

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama doneo je odluku da samit inicijative Otvoreni Balkan bude održan u Elbasanu, umesto u Tirani, gde su danas ispred sedišta Vlade počeli protesti pristalica Saljija Beriše usmereni protiv održavanja tog skupa i gde je zapaljena srpska zastava, prenosi ABC njuz.

Rama će biti domaćin predsendiku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, koji bi u Elbasan trebalo da stignu oko 18:30 sati, dok je zvanična večera planirana sat vremena kasnije.

Na večeri se očekuje i prisustvo višeg savetnika u Atlantskom savetu Džima O Brajena i potpredsednika Fondacije za otvoreno drištvo Aleksa Soroš.

Aleksandar Vučić, Tirana
foto: Zorana Jevtić, Kurir

Na Berišin poziv odazvale su se stotine njegovih pristalica okupljanjem ispred kabineta premijera u vreme kada se očekuje da će albanski šef vlade Edi Rama narednih sati održati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan za sada su uključene samo Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

Prema navodima medija u Albaniji, za održavanje reda i mira tokom ovih protesta, angažovano je više od 2.000 pripadnika policije, a osim specijalaca, angažovani su i snajperisti.

Kako prenose albanski mediji, okupljenje demonstranata počelo je u sedištu Demokratske stranke posle čega su se uputili ka zgradi Vlade Albanije.

(Kurir.rs/FoNet)

Bonus video:

06:12

VUČIĆ SE OBRAĆA NA SEDNICI VLADE: Pogrešio sam, trebalo je u Kostolac da uđemo ranije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track