PREDSEDNIK VUČIĆ O UPADU ALBANSKIH SPECIJALACA U ŠTRPCE: Nigde usput ne nađoše ozbiljne kriminalce, nego baš u Štrpcu
Foto: Printscreen/Pink TV

PREDSEDNIK VUČIĆ O UPADU ALBANSKIH SPECIJALACA U ŠTRPCE: Nigde usput ne nađoše ozbiljne kriminalce, nego baš u Štrpcu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je iz Tirane jutrošnju akciju specijalnih jedinica tzv. Kosovske policije u Štrpcu, kada je uhapšeno 10 osoba.

- Govorili su da je suština svega da na severu KiM žive kriminalci, pa bi svi rekli da kad god se nešto uradi, dozvoljeno je jer se ne radi protiv Srba, već kažu da se radi protiv kriminalaca - rekao je predsednik.

On je ironično primetio i da su "izgleda kriminalci i na jugu".

- Sve go kriminalac, otišli su u Štrpce, uhapsiše 10 ljudi i svi kriminalci. Ne znam samo kako usput ne nađoše, u Lipljanu, Uroševcu, negde drugde, još nekog kriminalca, nego samo među Srbima - istakao je Vučić.

On je ukazao da je premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti to uradio i zbog samita "Otvorenog Balkana", koji je danas održan u Tirani.

- Dobiću više podataka kada se vratim u Beograd i obezbedićemo pravnu pomoć svim ljudima, Srbima, da vidimo o čemu se tačno radi - rekao je Vučić.

Podsetimo, jutros su specijalaca ROSU upali u Štrpce naoružani do zuba, kako bi po ko zna koji put zastrašivali Srbe. Uhapšeno je 10 bivših opštinskih zvaničnika. Među njima su bivši predsednik opštine Štrpce i direktor odeljenja za urbanizam i još nekoliko funkcionera i preduzetnika.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track