ČEKALA SAM 45 MINUTA SAMO DA UĐEM U GARAŽU: Mesta za parkiranje ni za lek, u Beogradu sve dupke puno još pre 9 ujutru! (FOTO)
Foto: Shutterstock

fali još mesta

ČEKALA SAM 45 MINUTA SAMO DA UĐEM U GARAŽU: Mesta za parkiranje ni za lek, u Beogradu sve dupke puno još pre 9 ujutru! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Pronaći slobodno parking mesto u Beogradu često izgleda kao nemoguća misija, i to ne samo u zoniranim ulicama, već i u garažama JKP "Parking servisa".

Čekanje i više od pola sata samo da se uđe u garažu, pa onda još traženje slobodnog mesta, slika je koja poslednjih dana dolazi iz garaže "Pionirski park" na adresi Dragoslava Jovanovića broj 2, u samom centru grada, piše Blic.

- Čekala sam 45 minuta pre nego što sam se parkirala, danima je već tako ovde. Garaža bude puna već do 9.15 sati, jer oni koji rade od 9 zauzmu sva mesta, pa su u problemu oni koji dolaze malo kasnije - rekla je S. L. iz Beograda.

Kako dodaje, u garažu ni ne puštaju da se uđe dok neko drugi ne izađe i tako oslobodi neko mesto.

Slično iskustvo imala je Ž. J, koja je na slobodno parking mesto u ovoj garaži čekala više od 30 minuta, a kako kaže iza nje se za to vreme stvorio duži red automobila koji su takođe čekali da se uparkiraju.

Iz JKP "Parking servis" nezvanično saznajemo da u ovoj garaži nema nikakvih radova koji bi mogli da budu uzrok tolikog čekanja, već je jednostavno takav kapacitet garaže, kao i to da pretpostavljaju da u ovom periodu godine "ima malo više korisnika".

NEVIĐENO U CENTRU BEOGRADA: Golub doleteo u lokal i NAJEO se pice! Pogledajte (VIDEO)

Na sajtu „Parking servisa“ se navodi da ovo komunalno preduzeće upravlja sa osam javnih garaža, kapaciteta oko 2.800 parking mesta i 15 parkirališta, koja se nalaze u užem i širem gradskom jezgru, gde je korisnicima na raspolaganju oko 4.250 parking mesta.

Još četiri podzemne garaže

Ipak, to očigledno nije dovoljno, pošto su gužve ogromne. Inače, Grad Beograd će 5. januara raspisati tender za izgradnju dve podzemne garaže. Jedna će se nalaziti u Skerlićevoj ulici, kod Narodne biblioteke, a druga kod Hale „Pinki” u Zemunu.

Osim toga, plan je da u Beogradu bude izgrađeno još podzemnih garaža. Među njima su, kako je nedavno rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, podzemna garaža u Vlajkovićevoj, potom i u Fruškogorskoj ulici.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track