GRUPNJACI, GOVEDA, BILMEZI, USTAŠKE KU*VE, PELENE... Kolundžija zgrozila javnost, ali NIJE JEDINA koja prostački vređa protivnike
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, BETA/Amir Hamzagić, Zorana Jevitć, Marina Lopičić, Beta/Dragan Gojić, Nikola Anđić

VULGARNOSTI NA POLITIČKOJ SCENI

GRUPNJACI, GOVEDA, BILMEZI, USTAŠKE KU*VE, PELENE... Kolundžija zgrozila javnost, ali NIJE JEDINA koja prostački vređa protivnike

Politika -

Vređanja na političkoj sceni Srbije postala su svakodnevica, a uvrede su iz dana u dan sve teže i vulgarnije.

Dokaz za to je i članica Glavnog odbora DS Nada Kolundžija koja je na Tviteru pokušala da ispade duhovita, a ustvari je svojom vulgarnošću zgrozila čitavu javnost. Ona je prokomentarisala fotografiju na kojoj ministri Aleksandar Vulin i Darija Kisić Tepavčević razgovaraju i ona se smeje, a koju je prethodno objavio jedan tviteraš uz komentar "Šta joj je rekao." Kolundžija se nadovezala na ovo pitanje i napisala:


- Vulin Kisićki - ako hoćeš sa mnom, imaćeš grupnjak.

Kolundžija je dodala tri smajlija koji plaču od smeha.

Inače, ovakvih uvreda je na političkoj sceni bilo mnogo. Neke od najjezivijih su one kada je, na primer, glumac i tada predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović na Tviteru izvređao novinarku RTS Oliveru Jovićević, uporedivši je sa prostitutkom.

- Emisija koju vodi Olivera Jovićević, postoji isključivo da Olivera Jovićević ne bi radila za 150 eura na sat, na poziv - napisao je na ovoj društvenoj mreži svojevremeno Trifunović.

Jedna od najčešćih meta ovakvih primitivnih napada bila je premijerka Ana Brnabić.

Bojan Pajtić, bivši predsednik DS, joj je, na primer, na Tviteru uputio neumesnu poruku.

- Oterali Miodraga Stojkovića, pa šta? Tu je Brnabićka. Em je i ona ekspert iz Amerike, em ima iskustva sa veštačkom oplodnjom - tvitovao je Pajtić.

Predsednik Udruženih sindikata "Sloga" Željko Veselinović je otišao još dalje, pa je na svom Fejsbuk profilu pozvao na silovanje premijerke.

- E pa draga fikus premijerko, želim ti da te jednom isti taj Mitrović (Željko Mitrović, vlasnik Pink) zatvori u Zadruzi u četiri zida bez ključa sa jednim obdarenim Afroamerikancem tek puštenim iz zatvora i da taj šou narod gleda jedno par meseci, pa da vidim da li bi posle toga branila najgori ovozemaljski šljam - napisao je Veselinović.

Lider SRS Vojislav Šešelj poznat je kao vrlo neprijatan prema ljudima koje smatra "izdajnicima" i gotovo nikad se ne libi da to otvoreno i pokaže. Tako je poslanici iz redova DS Aleksandri Jerkov tokom trajanja sednice dobacivao "ustaška ku*vo".

Nadaleko su čuvena i njegova prepucavanja i "čašćavanja" sa liderom LSV Nenadom Čankom kojeg je u jednoj emisiji u kojoj su zajedno gostovali nazvao "budalom i kretenom", na šta mu je Čanak uzvratio sa "promeni pelene".

Ovo nije prvi put da njih dvojica ulaze u verbalni rat. Prethodno je Šešelj na svom Tviter nalogu napisao:

- Takvog bilmeza i govedo kao što je Nenad Čanak samo bi dobra motka mogla opametiti.

Lider Dveri Boško Obradović takođe je poznat po svojim ispadima. Jedan od najčuvenijih je kada je na stepeništu Narodne skupštine ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru pretio zatvorom i nazivao ga "ubicom" i "lopovom."

Nisu samo predstavnici opozicije pokazali nedolično ponašanje. I Marijan Rističević, poslanik na listi SNS, u nekoliko navrata je imao nedopustive ispade, a jedan od najvećih je kada je opsovao novinarku VOICE.

- Ko ti je dao moj broj telefona. Kako te nije sramota. Mrš u pi*ku materinu - uralao je Rističević preko telefona samo zato jer mu se nije svidelo novinarsko pitanje.

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

VUČIĆ: Ovog trenutka svi u Srbiji imaju struju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track