INVESTICIJE U INFRASTRUKTURU U PRVOM PLANU: Skupština opštine Trstenik usvojila Budžet za 2022.
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

15. redovna sednica

INVESTICIJE U INFRASTRUKTURU U PRVOM PLANU: Skupština opštine Trstenik usvojila Budžet za 2022.

Srbija -

TRSTENIK - Skupština opštine Trstenik je na svojoj 15. redovnoj sednici usvojila Budžet za 2022. godinu u kojem su investicije u komunalnu infrastrukturu u prvom planu.

-Za saobraćajnu infrastrukturu predviđeno je138 miliona dinara, za funkcionisanje Doma zdravlja i nabavku novog saniteta 23 miliona i za poljoprivredu 34 miliona dinara. Podrska malim i srednjim preduzecima i za nabavku nove opreme i širenje proizvodnih kapaciteta biće ostvarena sa 7 miliona dinara, Predškolskoj ustanovi “Biseri” biće uplaćeno 202 miliona dinara, a planirano je i postavljanje 10 km sekundarne vodovodne mreže u Odžacima, kaže Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Osam miliona miliona dinara dobiće korisnici mera energetske efikasnosti, za čišćenje vodotokova 2. reda ići će 5 miliona dinara, 15 miliona dinara za rezervoar u Počekovini, a 7 miliona dinara za eksproprijaciju.

Gospođa Turk ističe da će novorođene bebe, umesto dosadašnjih 25.000 dinara, dobijati po 30.000 dinara za svaku novorođenu bebu, da će auto - sedišta biti obezbeđena za svaku prinovu, a da dva miliona dinara biti usmereno za projekat “Da se radi i gradi po tvom”,

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track