PREDSEDNIK ZOROM U SOPOĆANIMA, POLJUBIO IKONU: Ovo je sramota, ovakav put do ovakve svetinje! DROBNJAK, PUT KO PISTA DA TI BUDE!
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

danas obilazi raški okrug

PREDSEDNIK ZOROM U SOPOĆANIMA, POLJUBIO IKONU: Ovo je sramota, ovakav put do ovakve svetinje! DROBNJAK, PUT KO PISTA DA TI BUDE!

Politika -

Dočekali ga brojni građani s ličnim i lokalnim problemima s putevima, vodom, predavali mu i pisma

RAŠKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranim jutrom nastavio je posetu zapadu Srbije i danas obilazi Raški okrug, a jutros je prvo posetio manastir Sopoćani, biser srednjovekovne srpske arhitekture i vizantijske umetnosti.

1 / 6 Foto: Kurir

Reč je o jedinstvenoj svetinji, zadužbini Uroša Prvog, koja je oslikana purpurnom i vizantijsko plavom - carskom bojom, nasjkupljom bojom tadašnjeg sveta koja je sačinjena od poludragog kamena.

1 / 12 Foto: TV Pink Printscreen

Predsedniku je predočen kratak istorijat izgradnje manastira ali i loze Nemanjića, a na samom početku posete predsednik je pozdravio okupljene građane i upitao ih može li šta da im pomogne a da nije put jer to vidi i sam da je potrebno.

- Dobro jutro dobri ljudi, ima li šta što možemo da pomognemo sem puta... Pa da nema ne biste me ni čekali - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić, Manastir Sopoćani
foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je sramota za nas da nam je ovakav put do ovakve svetinje - dodao je predsednik kog su, kao i u drugim mestima, dočekali brojni građani s ličnim i lokalnim problemima s putevima, vodom, predavali mu i pisma...

- Dajte prvo da završimo ovaj put do Sopoćana.. ovo je očajno... Drobnjak, prvo ovo da završiš, ovaj put do Sopoćana, ko pista da bude... Videćete, biće kao u Austriji - dodao je Vučić tokom obilaska.

- Ja sam noćas celu noć radio s Ministarstvom finansija, zabolela me glava... Bolje i da ne idem na put... - dodao je predsednik pa nastavio razgovor s meštanima.

Pogledajte kako je izgledala jučerašnja poseta Zlatiborskom okrugu

A nisu izostali ni pokloni za predsednika...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track