KURTI SE IGRA VATROM NA KRAJU GODINE! PONOVO UDARIO NA RUSIJU: Premijer lažne države proterao još jednog ruskog diplomatu
Foto: Profimedia

skandal

KURTI SE IGRA VATROM NA KRAJU GODINE! PONOVO UDARIO NA RUSIJU: Premijer lažne države proterao još jednog ruskog diplomatu

Politika -

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore lažne države Kosova Donika Gervala saopštila je danas da je na zahtev premijera Aljbina Kurtija donela odluku da se personom non grata proglasi ruski zvaničnik Misije Unmik zbog njegove "štetne aktivnosti kojom je narušena bezbednost" KiM.

Gervala je navela da je o toj odluci obavestila nadležne institucije za sprovođenje zakona i relevantne organe.

- Institucije ostaju odlučne u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njenih satelitskih predstavnika u regionu koji za cilj imaju potkopavanje dostignuća Kosova i naših partnera i to prvenstveno SAD, NATO i EU. Kosovo će nastaviti još bliže da sarađuje sa svojim međunarodnim saveznicima, posebno Amerikancima, Evropljanima i NATO kako bismo sprečili bilo kakve destabilizujuće napore Ruske Federacije u našem regionu - navela je Gervala.

Naglasila je da su odlučnost i put Prištine ka NATO, EU i potom ka članstvu u UN nepovratni.

- Uveravamo građane Kosova da će institucije svakog dana ostati u pripravnosti i odlučne da zaštite bezbednost i ustavni poredak naše zemlje, kad god je to potrebno - navela je Gervala.

Iz istog razloga 22. oktobra predsednica lažne države Vjosa Osmani saopštila je da su dva službenika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena personama non grata.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track