I ONI SU BILI DECA! PREPOZNAJETE LI SRPSKE POLITIČARE: Ko je jurio da se slika sa Deda Mrazom, a ko nije ispuštao poklone iz ruku
Foto: Eliano Imperato / AFP / Profimedia

POLITIKA

I ONI SU BILI DECA! PREPOZNAJETE LI SRPSKE POLITIČARE: Ko je jurio da se slika sa Deda Mrazom, a ko nije ispuštao poklone iz ruku

Politika -

Nema lepšeg perioda od detinjstva, a tokom praznika svi se rado setimo tih godina. Tako i domaći političari ne kriju da im je to bilo najbezbrižnije vreme, a praznici najlepši period u godini. Sa nama su podelili uspomene iz tog vremena i ustupili fotografije da pokažu crno na belo kako je sve to izgledalo.

Ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović pamti praznike iz detinjstva po druženju s porodicom i naravno kićenju jelke.

- Pamtim taj period kao lepe dane, kitili smo jelku i uvek nam je tu bila rodbina. A ja sam jedva čekala da dobijem paketiće i od tate i od mame, a često i od ujke i ujne. I sve slatkiše u njima! Divno je to vreme bilo - prisetila se.

Nova Godina
foto: Privatna Arhiva
Zorana Mihajlović
foto: Beta Zoran Petrović

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović takođe je najviše volela da kiti jelku.

- Svojevoljno sam bila svake godine zadužena za kićenje jelke, a i danas imam naviku da je okitim. Od detinjstva volim običaj novogodišnjeg darivanja, čak sam i kao školarac štedela džeparac da sam akupim poklone roditeljima, bratu i baki - ispričala nam je.

Nova Godina
foto: Privatna Arhiva
Jadranka Joksimović
foto: Beta str

Nekadašnji ministar poljoprivrede, demokrata Slobodan Milosavljević prisetio se novogodišnjih praznika iz najranijeg detinjstva, kada je imao tek tri godine.

- To je bilona kraju 1968. godine u "gradiću veseljak" na Tašmajdanu. Upravo sam primio novogodišnji paketić. Sećam se tog perioda po vremenu provedenim sa roditeljima, omiljenoj hrani, bezbrižnim dečijim igrama, obaveznom sankanju, grudvanju, ljubavi, porodici, ispunjavanju želja... - sa setom nam je ispričao.

Nova Godina
foto: Privatna Arhiva
Slobodan Milosavljević
foto: Dragan Kadić

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević praznike iz vremena detinjstva pamti po druženju, sankanju i naravno poklonima.

- Sećam se da smo tada svi bili kod kuće, kuvalo se i mesili su se kolači. Gurao sam se da pomognem u kićenju jelke a uživao sam i da je nakon praznika raskitimo jer je i to bilo kroz zabavu. Obožavao sam da otpakujem poklone i gledam šta sam dobio, pa omiljene igračke nisam danima ispuštao. Zato valjda na većini prazničnih fotografija ja držim igračke u rukama - kroz osmeh nam je ispričao.

Nova Godina
foto: Privatna Arhiva
Nikola Nikodijević
foto: Filip Plavčić

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da Novu godinu pamti, kao i sva deca, po prazničnom uzbuđenju koje je uvek pratilo kićenje jelke i jutarnja jurnjava da se što pre otvore pokloni.

Nova Godina
foto: Privatna Arhiva
Usijanje, Miloš Jovanović
foto: Kurir

- Sada gledam svoju decu i sa radošću im vidim isto to uzbuđenje i sreću u očima dok mi roditelji polako ali sigurno postajemo životni veterani i sa, razumljivo, nešto manjim uzbuđenjem dočekujemo iste te praznike. Sve u svemu, život teče i sve ide po redu ali je dobro kada se sve to dešava u zdravlju, ljubavi i sreći koje svima želim - kazao je.

Ivana Žigić/ Foto/Source:Eliano Imperato / AFP / Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track