TAHIRI TRAŽI PRIZNANJE KOSOVA KAO USLOV ZA POVRATAK SRBA NA KIM: Drecun: Najgluplja izjava koja ohrabruje etničko čišćenje!
Foto: Printscreen Youtube/ Top Channel Albania

nova provokacija

TAHIRI TRAŽI PRIZNANJE KOSOVA KAO USLOV ZA POVRATAK SRBA NA KIM: Drecun: Najgluplja izjava koja ohrabruje etničko čišćenje!

Politika -

Bivši glavi pregovorač Kosova u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri poručila je da Srbi mogu da se vrate na Kosovo tek kada Beograd prizna njegovu nezavisnost.

Tahiri je još jednom ponovila da se oštro protivi Otvorenom Balkanu, ali i da će se Srbi vratiti u Prištinu, Peć, Prizren...i ostale kosovske gradove tek kada Srbija i Kosovo postignu sporazum i Beograd prizna kosovsku nezavisnost.

Edita Tahiri

- Sa ovom politikom koju Srbija trenutno vodi, koja je sve bliže i bliže Rusiji, Srbi ne mogu da se vrate na Kosovo - rekla je ona u intervjuu za Kosovo onlajn.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun poručuje za Kurir da je ovo samo još jedna u nizu propagandnih izjava albanskih političara kojima nastoje da odgovornost za jedno od najvećih etničkih čišćenja u posleratnoj Evropi prebace na one koji su žrtve etničkog čišćenje - na srpski narod i Srbiju.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

- Ta izjava je toliko cinična da jednostavno neko ko stoji iza nje ne zaslužuje da bude prisutan na bilo kakvoj javnoj sceni jer se takvim izjavama podstiče mržnja prema srpskom narodu i ohrabruje dovršavanje etničkog čišćenja na Kosovu i Metohiji. Ako je Tahiri to osmislila kao neki originalan način da natera Beograd da prizna Kosovo, onda je to jedna od najvećih glupostu koje smo čuli u poslednje vreme jer nije problem u tome što Srbija ne priznaje lažnu državu, već što je temeljni stub te lažne države etničko čišćenje pošto oni zamišljaju Kosovo kao državu bez ijednog Srbina - istakao je Drecun za Kurir.

Kurir.rs/ Foto/Source:Printscreen Youtube/ Top Channel Albania

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track