SVEČANO U PREDSEDNIŠTVU! DECO VI ZNATE KO STE, VAŠA SU PREZIMENA SLAVNA Srpska deca sa Banije i Korduna s predsednikom Srbije FOTO
Foto: TV Pink Printscreen

svečano na andrićevom vencu

SVEČANO U PREDSEDNIŠTVU! DECO VI ZNATE KO STE, VAŠA SU PREZIMENA SLAVNA Srpska deca sa Banije i Korduna s predsednikom Srbije FOTO

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu, povodom božićnih praznika.

Aleksandar Vučić, Predsedništvo Srbije, Paketići
foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik je deci sa Banije i Korduna, koju je primio u zgradi Predsedništva, poručio da "uvek dolaze u svoju Srbiju, da se ovde osećaju kao svoji na svome jer to i jeste".

"Uvek budite ponosni na svoje srpsko ima i prezime i budite korisni članovi društva kojem pripadate. Poštujte hrvatsku državu", rekao je Vučić, podelivši im poklone, uz želje za sreću, blagostanje, zdravlje.

Predsednik je rekao i da je ponosan na njih jer čuvaju svoje srpsko poreklo, poštuju veru i tradiciju, pa im poručio da hrvatsku državu poštuju onoliko koliko vole Srbiju i da uvek gledaju ka Beogradu koji je i njihova kuća.

1 / 24 Foto: Printscreen/Pink TV

On je rekao da će Srbija nastaviti da pomaže krajeve gde oni žive a koje je nedavno pogodio zemljotres, kao i da će se povećati obim pomoći.

Pozvao je decu da noćas pogledaju lajt šou na zgradi u Beogradu vodi, kojim će se obeležiti nastupanje Božića.

Jedno od dece, koje je govorilo i u ime ostale dece, reklo je da su obišli Hram Svetog Save, da ih je primio patrijarh Porfirije. Pozvali su Vučića da poseti Gornjokarlovačku eparhiju SPC, koja je na području Hrvatske u kojem oni žive.

Aleksandar Vučić, deca, Badnji dan, Predsedništvo
foto: TV Pink Printscreen

Ovom prilikom, predsednik im je podelio i božićne paketiće.

Reč je o mališanima iz Topuskog, Vrginmosta, Vojnića, Kostajnica, Dvora, Gline, sa Korduna i Banije, za koje su pripremljeni pokloni.

Grupa od 25 srpske dece sa Banije i Korduna, u pratnji svog sveštenika Saše Lončine, u organizaciji poslanice Sanje Lakić, boravi u poseti Beogradu.

Srpska deca obišla su Beograd a najviše im se svideo Hram Svetog Save. Uživali su, kako kažu, u druženju s patrijarhom Porfirijem.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track