7 UHAPŠENIH U AKCIJI KOSOVSKE POLICIJE, ZASTRAŠIVANJE SRBA U ŠTRPCU NA BADNJI DAN! Racije u još 2 grada (FOTO)
Arhivska fotografija, Foto: EPA/Arhivska fotografija

nova provokacija, nastavak akcije brezovica

7 UHAPŠENIH U AKCIJI KOSOVSKE POLICIJE, ZASTRAŠIVANJE SRBA U ŠTRPCU NA BADNJI DAN! Racije u još 2 grada (FOTO)

Politika -

PRIŠTINA/ŠTRPCE - U nastavku akcije "Brezovica" danas je uhapšeno sedam osoba, od kojih su dva službenika Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, konkretno za primanje mita, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari izjavio je da su uhapšeni iz Prištine, Uroševca i Štrpca, a da se u tim gradovima akcija odvijala na deset lokacija.

Jašari je najavio da su policija i Tužilaštvo jutros u ranim jutarnjim satima započeli racije u Ministarstvu životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, u nastavku slučaja "Brezovica". Portparol tzv. kosovske policije Baki Kelani potvrdio je da je ova akcija nastavak slučaja "Brezovica".

"Možemo potvrditi da u ovom slučaju Uprava za istraživanje teških zločina, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, sprovodi akciju, koja je nastavak istrage u slučaju 'Brezovica'. Ova operacija se proteže u dva regiona, Uroševca i Prištine, koji obuhvataju nekoliko lokacija. Posle operacije biće date dodatne informacije", rekao je on.

Podsetimo, pripadnici tzv. kosovske policije jutros su izveli novu akciju u Prištini, Uroševcu i Štrpcu, kao i u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, a veruje se da je ovo nastavak akcije protiv nelegalne gradnje na Brezovici, koja je nedavno izvedena, prenosi Gazeta ekspres.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari je potvrdio da se akcija izvodi na više lokacija i dodao da za sada nema uhapšenih.

"Akcija se sprovodi u Prištini, Uroševcu i Štrpcu, a racije se vrše i u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja. To je nastavak akcije od 21. decembra, odnosno za građevine u Brezovici. Do sada niko nije uhapšen, pošto racije i dalje traju“, rekao je jutros Jašari.

Inače, takva akcija je bila 21. decembra prošle godine. U ovoj akciji uhapšeno je deset službenika. Među uhapšenima je i bivši predsednik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić. On se sumnjiči da je za nezakonito izdate dozvole za izgradnju objekata u Brezovici, u opštini Štrpce, pribavio korist od oko milion evra. Privedeni se sumnjiče za krivična dela: uzimanje i davanje mita, kao i zloupotreba službenog položaja.

Tada je zaplenjena 61.000 evra, osam vozila u vrednosti od 300.000 evra, vatreno oružje, 13 mobilnih telefona i drugo.

Kurir.rs/Kosovoonline/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track