Naprednjak Babić na čelu Administrativnog odbora

Naprednjak Babić na čelu Administrativnog odbora

Politika -
Na tom mestu zamenio stranačku koleginicu Jorgovanku Tabaković, koja je izabrana za guvernera Narodne banke Srbije

BEOGRAD - Novi predsednik skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanje je naprednjak Zoran Babić, koji je na tom mestu zamenio stranačku koleginicu Jorgovanku Tabaković, koja je izabrana za guvernera Narodne banke Srbije.

To skupštinsko telo je na sednici pre izbora Babića za novog predsednika, konstatovalo prestanak poslaničkog mandata Jorgovanki Tabaković zbog izbora na drugu funkciju.

Zamenik predsednika odbora ostaje Nenad Konstatinović iz DS.

Odbor je dao i saglasnost predsedniku Republičke izborne komisije Dejanu Đurđeviću da može da obavlja funkciju direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, a članu RIK Miladinu Panteliću da može da obavlja funkciju zamenika generalnog sekretara vlade, budući da te funkcije nisu u sukobu interesa.

Zamenik predsednika odbora Nenad Konstatinović obavestio je članove tog tela da je stigla ostavka poslanika Ujedinjenih regiona Srbije Vladana Vasića, koji je i predsednik opštine Pirot.

Konstatinović je objasnio da ostavka, međutim, nije overena pa se ne može dalje razmatrati i da je o tome obavešten poslanik Vasić.

Vasić je jedan od predsednika opština protiv koga je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak zbog sumnje da su stupili na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije čime su prekršili zakon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja