ĐILASOVA KOALICIJA ISTURILA JANKOVIĆA ZA TRKU ZA BEOGRAD Jeremić i Grbović: Još ništa nije zvanično dogovoreno
Foto: Dragana Udovičić, Beta Emil Vaš, Vladimi Šporčić

NESUGLASICE

ĐILASOVA KOALICIJA ISTURILA JANKOVIĆA ZA TRKU ZA BEOGRAD Jeremić i Grbović: Još ništa nije zvanično dogovoreno

Politika -

Nakon sastanka dela opozicije koji je održan preksinoć pronela se vest da je postignut dogovor da kandidat ovog dela opozicije, koji čine SSP, NS, DS i PSG, za gradonačelnika Beograda bude profesor i diplomata Vladeta Janković. Međutim, sam Janković je rekao da bi prihvatio kandidaturu, ali da mu ona još nije zvanično ponuđena. Nedugo zatim izašli su u javnost i lideri NS i PSG Vuk Jeremić i Pavle Grbović, koji su svojim izjavama da praktično ništa još nije dogovoreno dodatno zbunili javnost i otkrili nove nesuglasice u svojim redovima. Janković je, govoreći o potencijalnoj kandidaturi, rekao i da prethodno mora da obavi tri stvari.

Tri uslova

- Prva je da se konsultujem sa porodicom. Druga je da se konsultujem sa prijateljima kojima verujem i, treća, da obavim detaljan lekarski pregled kako bih bio siguran da mi zdravstveno stanje to dozvoljava - naglasio je Janković. Vuk Jeremić je rekao da ne želi da spekuliše o individualnim rešenjima za predstojeći izborni proces.

- Ne želim da ovim putem učinim pokušaje da dođe do zajedničkih rešenja na svim nivoima na bilo koji način težim nego što oni već jesu - istakao je Jeremić za N1.

Da zaista nije postignut nikakav dogovor, potvrdio je i lider PSG Pavle Grbović, koji je rekao da Ujedinjena opozicija Srbije nije donela konačnu odluku da Vladeta Janković bude na čelu liste za beogradske izbore. Grbović je istakao da na sastanku UOS (SSP, NS, DS i PSG) nije bilo konkretnog dogovora, već da su predstavnici svih političkih stranaka i pokreta bili saglasni da se s Jankovićem obavi još jedan razgovor na temu da on bude prvi na listi za beogradske izbore.

- Još nije ništa konačno jer sam Janković nije dao definitivnu potvrdu tokom prethodnih razgovora - objasnio je Grbović. Šta bi ko voleo

Potpredsednica SSP Marinika Tepić rekla je da će njihova koalicija iduće nedelje izaći sa imenima kandidata za predsedničke i izbore za Grad Beograd. Ona je istakla da SSP smatra da je "Zdravko Ponoš jedini pravi protivkandidat Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima", kao i da "bi oni voleli da prvi na listi za Grad Beograd bude profesor Vladeta Janković."

- Mi smo se na nivou koalicije saglasili da bismo želeli da Janković bude prvi na listi za izbore za Grad Beograd i da bismo voleli da se i on o tome pozitivno izjasni i da je na njemu da izabere tim ljudi iz struke - navela je Tepićeva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track