PREDSEDNIK VUČIĆ SA IZVESTIOCEM BUNDESTAGA: Razgovarali o saradnji, evrointegracijama i regionu
Foto: Predsedništvo Srbije

PREDSEDNIK VUČIĆ SA IZVESTIOCEM BUNDESTAGA: Razgovarali o saradnji, evrointegracijama i regionu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa zvaničnikom nemačkog Bundestaga Adisom Ahmetovićem o potencijalima za jačanje bilateralne saradnje, evropskom putu Srbije i o regionalnim pitanjima.

Ahmetović, izvestilac Spoljnopolitičkog odbora Bundestaga za Zapadni Balkan i poslanik Socijaldemokratske partije Nemačke, rekao je da mu je jedan od ciljeva da pomogne da taj region nađe put do Evropske unije, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

On je, kako se navodi, "konstatovao izvanredan ekonomski razvoj Srbije, kojem značajno doprinose nemački investitori".

Vučić je rekao da ceni nameru Ahmetovića da podrži jačanje saradnje na Zapadnom Balkanu, ocenivši da će to doprineti očuvanju mira i stabilnosti u regionu, navodi se.

On je kazao da su nemački investitori i ekonomska saradnja sa Nemačkom od najvećeg značaja za razvoj Srbije, navodeći da će vlast u Beogradu nastaviti sa reformama koje stvaraju sigurnu investicionu atmosferu, piše u saopštenju.

Vučić je zamolio Ahmetovića da prenese pozdrave nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, i izrazio uverenje da će biti nastavljen uspešan razvoj saradnje Srbije i Nemačke, dodaje se.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track