DOBRICA VESELINOVIĆ ODJAVIO ĐILASA, ULAZI U TRKU ZA GRADONAČELNIKA: Koalicija Moramo ide samostalno i na beogradske izbore!
Foto: Nikola Anđić, Zorana Jevtić

obrt

DOBRICA VESELINOVIĆ ODJAVIO ĐILASA, ULAZI U TRKU ZA GRADONAČELNIKA: Koalicija Moramo ide samostalno i na beogradske izbore!

Politika -

Kandidat koalicije oko SSP Vladeta Janković rekao je pre nekoliko dana da računa i na zelene, ali od toga definitivno nema ništa

Zbog ujdurme koju je izazvala solo akcija lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da kandiduje Zdravka Ponoša za zajedničkog predsedničkog kandidata, a Vladetu Jankovića za gradonačelnika Beograda, Ujedinjena opozicija Srbije, koju čine SSP, Demokratska stranka, Narodna stranka i Pokret slobodnih građana, izgubila je i poslednju šansu da raširi svoj front.

Ovaj blok je najviše računao na podršku tzv. zelene koalicije Moramo, pogotovo za beogradske izbore. Međutim, novi politički savez sastavljen od Ne davimo Beograd, Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute i "Akcije" Nebojše Zelenovića kandidovao je Dobricu Veselinovića iz NDBG za prvog čoveka prestonice. Još ranije je odlučeno da će koalicija Moramo i na parlamentarnim izborima ići samostalno, sa Zelenovićem kao nosiocem liste i Ćutom kao prvim na toj listi.

02.02.2022., Vladeta Janković, Marinika Tepić, Zdravko Ponoš
foto: Beta Milan Obradović

Zanimljivo je da je Vladeta Janković u svom prvom obraćanju, kao kandidat Đilasa, Vuka Jeremića, Zorana Lutovca i ostalih iz tog saveza, poručio da očekuje podršku koalicije Moramo. Odgovor nije dugo čekao. U subotu, pet dana od predstavljanja Jankovića, Veselinović je na Skupštini NDBG, kojoj su prisustvovali i Zelenović i Ćuta, promovisan u kandidata za gradonačelnika, čime je raspršio želje Đilasa i ekipe za okupljanjem šire podrške i praktično postao rival njihovom kandidatu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track