ŽESTOKA POLEMIKA U STUDIJU! VUČIĆ ODGOVORIO SRBLJANOVIĆKI: Srbija ni na koji način NEĆE PRIZNATI LAŽNU DRŽAVU KOSOVO!
Foto: printscreen

GOSTOVANJE U PRVOJ TEMI

ŽESTOKA POLEMIKA U STUDIJU! VUČIĆ ODGOVORIO SRBLJANOVIĆKI: Srbija ni na koji način NEĆE PRIZNATI LAŽNU DRŽAVU KOSOVO!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, spisateljica Biljana Srbljanović i politički analitičar Nikola Tomić večeras gostuju u emisiji "Prva tema" u kojoj će se govoriti o najbitnijim temama za Srbiju.

Srbljanović je na pitanje da li Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova rekla da je " (Tzv.) Kosovo nezavisna država već 15 godina, naš sused sa kojim moramo da imamo dobar odnos. Srbija bi trebalo da ga prizna i nadam se da sve ide ka tome".

- Tamo ima veliki broj ljudi naše nacionalnosti koji tamo žele i da ostanu, džaba sve bogatsvo i putevi ako smo u puzajućem ratu sa Albancima - rekla je Srbljanović i dodala: "Od 2018. do danas postoji samo jedan krivični postupak za nasilje na sportskim prilikama - dodala je spisateljica.

Predsednik Vučić joj je odgovorio da je verovatno slušala neke druge predsedničke kandidate kad tako misli.

- Ja ne mislim da mi treba da na bilo koji načion prihvatimo ili priznamo nezavisnost već treba da radimo sa Albancima sa Kosova na međusobnoj saradnji, ali je to nemoguće jer je nezavnisnost sve o čemu oni hoće da pričaju - dodao je Vučić.

- Smatram da je Otvoreni Balkan najbolja ideja, to je jedan put kojim treba da prevazilazimo naše razlike i loše odnose. Što se pravde tiče, nema ninkave suimnje da je Srbiji naneta velika nepravda. Kako je moguće da svi imaju pravo da se otcepe od Jugoslavije, a Srbi posle toga nigde nemaju pravo da ostanu da žive - objasnio je predsednik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track