JEDNOGLASNO ODLUČENO: JS U KOALICIJI SA SPS NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA! Palma: Podrška Vučiću za predsednika Srbije!
Foto: JS

politika

JEDNOGLASNO ODLUČENO: JS U KOALICIJI SA SPS NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA! Palma: Podrška Vučiću za predsednika Srbije!

Politika -

Predsedništvo Jedinstvene Srbije jednoglasno je donelo odluku da na predstojeće parlamentarne izbore izađe u koaliciji sa SPS, saopštio je lider te stranke Dragan Marković Palma koji je vodio sednicu sa jedinom tačkom dnevnog reda - izbori u Srbiji 2022.

Takođe, jednoglasno je prihvaćen i predlog poslaničkih kandidata Jedinstvene Srbije na zajedničkoj listi sa SPS i na toj listi JS će imati 63 kandidata za narodne poslanike. Na poslanickoj listi SPS - Jedinstvena Srbija redosled kandidata ovih partija biće identičan redosledu na prošlim parlamentarnim izborima. Svi članovi Predsedništva JS podržali su i predlog da Jedinstvena Srbija podrži Aleksandra Vučića za kandidata za predsednika Republike Srbije.

- Zaključeno je i da iza koalicije SPS - Jedinstvena Srbija, koja je najdugovečnija koalicija na srpskoj političkoj sceni i koja traje od 2008. godine stoje rezultati i dela, te da su upravo ti rezultati i dela najbolja preporuka građanima Srbije da na predstojećim parlamentarnim izborima daju svoje poverenje koaliciji SPS - JS - navodI se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track