Vučić: Nove istrage od ponedeljka

Idemo dalje

Vučić: Nove istrage od ponedeljka

Politika -
U tim privatizacijama zemlja je oštećena za milijarde evra i to je ključno pitanje za Vladu i građane, poručio potpredsednik vlade

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavo je danas da je ključno pitanje da se utvrdi gde su završile milijarde od spornih privatizacija da bi se deo novca vratio i najavio da će u ponedeljak početi nove istražne radnje, u predmetima u kojima još nisu počele.

"U tim privatizacijama zemlja je oštećena za milijarde evra i to je ključno pitanje za Vladu i građane. Naš clj u tom poslu nije da hapsimo, suština je da se vidi gde je otišao novac i da pokušamo nesto od toga da vratimo narodu i državi", rekao je Vučić u Skupštini Srbije. Vučić je dodao da to neće uvek biti moguće, već je najvažnije da u borbi protiv korupcije neće biti zaštićenih. Po njegovim rečima, biće data sva pomoć tužiocima koji istražuju sporne privatizacije sa spisku EU.

"Vlada i nadležni državni organi imaju obavezu da se sistemski bore sa korupcijom. Na žalost, sistem, ni ozbiljni mehanizmi u ovoj zemlji nisu postojali, i za to imam bezbroj dokaza kao što je broj predmeta u tužilaštvu", kazao je Vučić. On je rekao da je Vlada spremna da istraži sve takve slučajeve i da je to je jedina šansa da Srbija "ima budućnost". Vučić je to izjavio odgovarajući na pitajne poslanika Dragana Šormaza o istrazi spornih privatizacija, uz napomenu da građani očekuju da niko ne bude zaštićen, makar bio ministar i poslanik. Žestok obračun sa korupcijom i kriminalom neće biti ni partijski, ni politički, kazao je on i naveo da će ta borba trajati duže od 100 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track