ZLOČINCI, NIKADA VAM NEĆEMO OPROSTITI: Klark opravdava NATO bombe na SRJ, Haradinaj preti novim bombardovanjem!
Foto: EPA/Saša Stanković, AP/Visar Kryeziu, Profimedia

jezivo

ZLOČINCI, NIKADA VAM NEĆEMO OPROSTITI: Klark opravdava NATO bombe na SRJ, Haradinaj preti novim bombardovanjem!

Politika -

Nema paralele između intervencije NATO u Jugoslaviji i ruske invazije u Ukrajini, tvrdi glavnokomandujući snaga Alijanse u Evropi tokom agresije 1999. Bivši vođa terorističke OVK priziva scenario od pre 23 godine

Bombardovanje Srbije postalo je tema kojom se Amerika obračunava s Rusijom, a Priština sa Srbijom.

Dok bivši glavnokomandujući NATO u Evropi Vesli Klark ponovo pokušava da opravda agresiju Alijanse na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. i ubedi javnost da to ne može da se uopšte poredi s napadom Rusije na Ukrajinu, nekadašnji vođa terorista "ovk" Ramuš Haradinaj priziva novo bombardovanje Srbije i preti da će Amerika zasuti bombama Beograd ukoliko samo jedan srpski vojnik uđe na Kosovo i Metohiju.

Putin nije Milošević

Klark, kao jedan od glavnih stratega NATO tokom bombardovanja, odlučno negira da postoje bilo kakve paralele između intervencije NATO u SRJ i ruske invazije na Ukrajinu. On u intervjuu za Glas Amerike obrazlaže da je Alijansa vojnu akciju protiv SRJ pokrenula posle neuspeha višemesečnih pregovora s tadašnjim jugoslovenskim vrhom, koji je predvodio bivši predsednik Slobodan Milošević. Klark insistira da su bombama „prethodili represija nad albanskim življem na Kosovu, proterivanje stotina hiljada Albanaca iz njihovih domova i sukobi vojno-policijskih snaga s pripadnicima OVK“.

Vesli Klark
foto: Youtube Printscreen

- To je potpuno drugačije od onoga što se događa u Ukrajini. U toj zemlji nije bilo nikakvog progona. Jednostavno, Rusija želi tu zemlju i deluje bez ikakvih ograničavanja - ubijajući civile. Radi se o ratnom zločinu, jer Rusija pokušava da pregazi i kontroliše jednu državu, ili makar da u potpunosti promeni njenu aktuelnu vladu. Razočaravajuće je videti ljude koji na ulicama Srbije demonstriraju u korist Rusije. Očigledno ne žele da uvide humanitarnu katastrofu koja se događa. Ili su loše informisani, ili pak, na neki način, politički motivisani - izjavio je Klark.

O bombama je gotovo istovremeno govorio i Haradinaj, i to upućujući pretnje da bi Amerikanci bombardovali Beograd kao 1999. godine ako bi ijedan srpski vojnik upao na teritoriju Kosova.

- To srpsko rukovodstvo vrlo dobro zna. Ako srpski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne neka druga teritorija - izjavio je Haradinaj na RTV Dukađini.

Sramota i žalost

Sudija u penziji Danica Marinković kaže za Kurir da su ovakve pretnje i novi pokušaji prekrajanja istorije sramni:

Danica Marinković
foto: Happy TV

- Sram da bude sve one koji su pritisli dugme da se bombarduje SRJ, počev od Klarka. Ta agresija ne može ni sa čim da se opravda. Zaboravio je Klark da kaže da smo bombardovani bez odluke Saveta bezbednosti. Račak im je bio potreban samo za povod, a dokazali smo da je to bila čista akcija uperena na terorističko uporište. Znaju tačno šta se desilo. Prekrajaju istinu, kao što su i tada radili. Međunarodno pravo se ne poštuje samo kad su Srbi u pitanju, i to je velika sramota. Tužno je i žalosno da smo dočekali da nam Haradinaj, jedan kriminalac i terorista, bude politički faktor u Prištini i da nam sad preti novim bombama. Oni drugačije i ne znaju osim silom da dobiju ono što im se ćefne.

NEĆE DA ODGOVARA NA GLUPOSTI

Vučić matirao Haradinaja: Naša snaga su fabrike i putevi

Aleksandar Vučić
foto: Damir Dervišagić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na izjavu Ramuša Haradinaja da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srpski vojnik uđe na KiM.

- Nemam komentar na besmislice i gluposti. Po tome dovoljno vidite šta žele Srbiji, Srbija će da čuva mir i stabilnost. Ono što jeste naša snaga su sve naše fabrike, putevi, pruge, bolnice, naša snaga je i naša vojska, i ona će biti sve snažnija - rekao je predsednik.

Štampano izdanje 11.03.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE DANAS DVA SJAJNA POKLONA!

UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA ČEKA VAS POKLON SKALPEL PRIVEZAK i dodatak TV Ekran

poklon
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima poklanjaju dva poklona. Dobićete poklon skalpel privezak plus dodatak TV Ekran.

Skalpel predstavlja posebnu vrstu veoma oštrog noža. Reč je o ručnom alatu sa oštricom koja se koristi za precizne rezove. Zbog toga je postao nezaobilazni deo alata u svakom domaćinstvu. Ali uvek je važno osvežiti ličnu kolekciju alata. Zato smo mi tu, da vam s velikim zadovoljstvom poklonimo nešto što je svima potrebno.

Skalpel se može koristiti na mnogim materijalima. Najširu primenu ima za sečenje papira, kartona, plastike, kože, streč-folije, tapeta…

Lagan je i jednostavan za rukovanje.

Nemojte da zaboravite da nakon rada uvučete sečivo i skalpel odložite na sigurno mesto.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Goran Bogdan: Gluma mi je samo trenutno zanimanje

Govoreći o tome kako je svoja interesovanja utkao u uloge kojima je odavno probio granice regiona, ovaj glumac najavljuje nove epizode druge sezone serije “Močvara”, koja počinje sa emitovanjem večeras na Superstar TV

GLASAJ DA POBEDI TVOJ FAVORIT!

Veliko finale rijaliti šou programa “Bar” počinje u nedelju od 22 časa na Kurir televiziji.

Čitajte KURIR!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track