PETKOVIĆ U ZUBINOM POTOKU SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA КIM: Važno da sačuvamo mir i jedinstvo
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

dvodnevna poseta kim

PETKOVIĆ U ZUBINOM POTOKU SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA КIM: Važno da sačuvamo mir i jedinstvo

Politika -

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković nastavio je dvodnevnu posetu južnoj pokrajini obilaskom opštine Zubin Potok.

On se sastao sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Кosova i Metohije sa kojima je razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini, posebno u svetlu krize na istoku Evrope, neophodnosti održavanja izbora 3. aprila u srpskim sredinama na КiM, kao i o odlukama Vlade Srbije kojima se ublažavaju posledice krize koja je nastala u Evropi i svetu.

Zubin Potok, Kosovo i Metohija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Petar Petković
foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Petković je istakao da naš narod na Кosovu i Metohiji ne treba da strahuje jer će svih osnovnih životnih namirnica biti dovoljno.

- Razgovarali smo o svim važnim i ključnim pitanjima za opstanak i ostanak srpskog naroda na КiM i punoj podršci Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića našem narodu ovde na КiM. Preneo sam poruku predsednika Vučića da treba da sačuvamo mir i stabilnost jer je to preduslov za ekonomski razvoj cele države Srbije, pa samim tim i srpskog naroda na КiM. Mir i stabilnost su nam neophodni u ova teška vremena, i zbog toga je važno da svega čega ima u centralnoj Srbiji, kada je reč o životnim namirnicama, biće i za naš narod ovde na КiM. Puni su nam magacini, odgovorno i domaćinski smo se odnosili po tom pitanju, tako da naš narod ne mora ništa da brine, a Srbija će se postarati, kao što je to činila i u prethodnom periodu, da sve obezbedi našim sugrađanima - istakao je Petković.

On je poručio da će biti nastavljeni projekti za pomoć države Srbije i Кancelarije za КiM našem narodu u pokrajini.

Zubin Potok, Kosovo i Metohija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Petar Petković
foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Razgovarali smo i o onome što je posebno važno, a to je nastavak projekata Vlade Srbije i Кancelarije za КiM - i kada je reč o stanogradnji, i o pomoći poljoprivredi i privredi i svim drugim važnim segmentima za opstanak našeg naroda - poručio je Petković.

On je podsetio da Кancelarija u opštini Zubin Potok gradi sedam novih zgrada, pet u prošloj godini i dve u ovoj godini, što je više od 100 novih stanova.

- Imamo "Simpo", gde je Vlada Srbije izdvojila više od 150 miliona dinara, imamo "Jumkos", gde je zaposleno 48 radnika, a mi smo dodatno zaposlili još 22 radnice u pogonu u Brnjaku koji je otvoren uz podršku Кancelarije za КiM od 70 miliona dinara. Činimo sve što možemo da pomognemo našem narodu i kada je reč o poljoprivrednoj mehanizaciji i setvenom materijalu, što smo činili i u prethodnom periodu.

Na kraju posete Petković je obišao sedmočlanu porodicu Mihajlović u selu Gornje Dobroševine kojoj je Кancelarija za Кosovo i Metohuju izgradila kuću od 89 kvadrata, a prilikom posete domaćin Zvonko izrazio je potrebu da dobije još jednu kravu što će mu uz pomoć Кancelarije biti i omogućeno. On se zahvalio direktoru Petkoviću, predsedniku Vučiću i državi Srbiji na pomoć za ostanak i opstanak na Кosovu i Metohiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track