LAŽ JE SVE ŠTO PRIŠTINA KAŽE O IZBORIMA! Petković o koracima Srbije: ODLUKA SUTRA POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!
Foto: Printscreen/RTS

dosta je ćutanja

LAŽ JE SVE ŠTO PRIŠTINA KAŽE O IZBORIMA! Petković o koracima Srbije: ODLUKA SUTRA POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!

Politika -

Sve što političari iz Prištine izjavljuju povodom održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji 3. aprila je najobičnija i najprovidnija laž, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

- Jasno je od samog početka da Priština i Aljbin Kurti žele da onemoguće Srbima da 3. aprila glasaju na Kosovu i Metohiji, na predsedničkim i parlamentarnim izborima i njihova jedina prava namera jeste da uslovljavanjem održavanja izbora pokušaju da nateraju Srbiju da prizna takozvano Kosovo. Zato je krajnje vreme da Kurti prestane da zamajava celokupnu javnost i međunarodnu zajednicu po pitanju njegove navodne dobronamernosti oko održavanja izbora, jer u njegove igre i laži više niko ne veruje - izjavio je Petković.

Kako je naglasio, Beograd se sve vreme ponaša odgovorno, kako bi Srbi na Kosovu i Metohiji odbranili svoje osnovno ljudsko pravo - pravo glasa, ali u Prištini ni u jednom trenutku nije imao razumnog sagovornika.

Aljbin Kurti
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

- Zvanični stav Republike Srbije i njenih državnih organa povodom novonastale situacije biće saopšten sutra posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kada će biti odlučeno o narednim ključnim i presudnim koracima i odlukama države Srbije - najavio je Petković.

On je objasnio da Beograd očekuje od zemalja Kvinte da se jasno i nedvosmisleno odrede prema ucenama i sabotažama Prištine, kao i kršenju osnovnih, građanskih i demokratskih prava Srba sa KiM.

- Beograd se u svim dosadašnjim situacijama ponašao odgovorno i odmereno, kao i Srbi sa Kosova i Metohije, čuvajući mir i stabilnost kao najveće vrednosti, dok je Kurti pokazao da želi da destabilizuje situaciju na terenu izazove incidente i nestabilnost na prostoru Kosova i Metohije - zaključio je Petković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track