00:28

Oklopna vozila ROSU krenula na sever KiM

POGLEDAJTE KOLONU OKLOPNIH VOZILA ROSU DOK IDU NA SEVER KiM: Krenuli iz Prištine, oglasili se iz kosovske policije VIDEO

Politika -

Kolona oklopnih vozila ROSU krenula je danas iz Prištine prema severu KiM.

Prištinski mediji su javili da je policija u većem broju krenula ka Severnoj Mitrovici, gde je za danas najavljen protest Srba povodom zabrane glasanja na izborima 3. aprila.

U međuvremenu, oglasio se i portparol kosovske policije Beki Keljani i izjavio je da su kretanja specijalnih jedinica uobičajena i da nisu vezana za bilo kakvu specifičnu aktivnost.

00:28

Oklopna vozila ROSU krenula na sever KiM

"Pozivajući se na nekoliko tekstova i publikacija u raznim medijima, u vezi sa kretanjem specijalnih jedinica kosovske policije, obaveštavamo vas da su kretanja policijskih jedinica uobičajena i da nisu vezana za neku posebnu aktivnost. Policija je transparentna i nastaviće da vas obaveštava kao i uvek o svojim obavezama i operativnim aktivnostima", rekao je Keljani za Gazeta ekspres.

ROSU
foto: Kurir

Po pravilu, oklopna vozila ROSU uvek se prvo okupljaju u bazi Belvedere, a ovakva vozila, sa do zuba naoružanim pripadnicima ROSU, uvek se prvo stacioniraju u Južnoj Mitrovici pred upade na sever KiM.

Inače, danas su za 12 sati zakazani mirni protesti Srba u Gračanici u Kosovskoj Mitrovici zbog nasilja Aljbina Kurtija i odluke da Srbima zabrani osnovna ljudska i demokratska prava.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track