BITKA ZA BEOGRAD! NAPREDNJAK DVA PUTA POBEDIO SOCIJALISTU: Goran Vesić (SNS) VS Nikola Nikodijević (SPS) - 2:0!
Foto: Nenad Kostić

praznično nadmetanje

BITKA ZA BEOGRAD! NAPREDNJAK DVA PUTA POBEDIO SOCIJALISTU: Goran Vesić (SNS) VS Nikola Nikodijević (SPS) - 2:0!

Politika -

Ishod bitke za Beograd, kako smo nazvali revijalni meč u tucanju jajima u zdanju Starog dvora, mogao bi da nagovesti i rasplet najneizvesnijeg događaja posle izbora - ko će naprednjacima da pojača vladajuću većinu. Snage su odmerili naprednjak Goran Vesić i socijalista Nikola Nikodijević. I zamenik gradonačelnika i predsednik Skupštine grada Beograda očigledno su razmišljali baš o delikatnom političkom momentu, pa su posle dugo merkanja odabrali jaja za megdan. Bez greške, svako u svojoj stranačkoj boji.

Uskrs, Tucanje Jajima, Vaskrs, Goran Vesić, Nikola Nikodijević
foto: Nenad Kostić

- Ko će prvi? Čekaj, ajde pošteno, na eci, peci, pec - predlaže Vesić, a Nikodijević pomno prati gde će brojalica da završi.

Imao je sreće socijalista, dobio je da prvi napadne. Već se smeši i crvenim smelo udara u plavo jaje. Jedno "kvrc" i pogled u crvenu pukotinu skida Nikodijeviću osmeh s lica. Vesić je ozaren.

Uskrs, Tucanje Jajima, Vaskrs, Goran Vesić
foto: Nenad Kostić

- Hoćemo i drugu stranu - pokušava socijalista da izvuče makar remi. Pristaje naprednjak i sada on prvi udara. Ranjeni Nikodijević je dokrajčen. Crveno jaje predaje se u ruke zadovoljnog Vesića, koji poentira:

- Bolje smo prošli nego na izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track