MINISTAR STEFANOVIĆ: Uvek sam spreman da se odazovem na poziv državnih organa
Foto: screenshot Pink tv

ne komentariše sudske procese koji su u toku

MINISTAR STEFANOVIĆ: Uvek sam spreman da se odazovem na poziv državnih organa

Politika -

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ponovo je negirao povezanost sa bilo kakvim kriminalnim grupama i istakao da je uvek spreman da se odazove na poziv državnih organa.

Advokat bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović, optužene za trgovinu uticajem, Vladimir Đukanović predložio je da se u daljem postupku Stefanović sasluša kao svedok.

Stefanović je rekao da se nije oglašavao u medijima jer se trudi da se drži zakona i da ne komentariše sudske procese koji su u toku kako ne bi vršio pritisak na provosuđe.

- Mislim da ljudi koji su izvršnoj i zakonodavnoj vlasti moraju da se uzdrže od bilo koje vrste delovanje koje su pristisak na sudije ili tužioce. Moram da se osvrnem na upliv politike i ineteresa u ovaj slučaj koji nemaju nikakve veze ni sa pravdom, ni sa pravosuđem - istakao je Stefanović za TV Pink i dodao:

- Moje povezivanje sa kriminalom u ovom ili u bilo kojom kriminalnom grupom su potpuna laž i manipulacija. Ja sam to više puta rekao. I o tome neću ništa više da kažem, a uvek sam spreman da se odazovem na poziv državnih organa i odgovorim na sve za šta oni smatraju da je potrebno

Stefanović je rekao da svaki optuženi, po Zakonu, pa i Dijana Hrkalović, ima pravo da laže, da se služe čime god misle da mogu olakšati svoj položaj i oni su ti pravo obilato koristili.

- Za nas je u interesu da se sva suđenja odvijaju u skladu sa zakonom i da sudije presuđuju na osnovu dokaza - istakao je ministar.

Stefanović kaže da se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem čuje relativno često - više puta nedeljno.

- Kada god ima potrebe da razgovaramo o važnim temama, a da ja mogu da budem od koristi i od pomoći i kada možemo da uradimo nešto za Srbiju - naveo je Stefanović i dodao da se ministarstvo unutrašnjih poslova i odbrane ne mogu porediti.

- Sistem ministarstva odbrane je strateško složeniji, ali je za nijansu sporiji, imate više vremena za donošenje odluka, ali i prvatnog vremena - dodao je on.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track