PREDSEDNIK VUČIĆ O OBJAVI SENATORA MARFIJA I UVOĐENJU SANKCIJAMA RUSIJI: Neki ćutali tokom kampanje, a sada bi da uvode sankcije
Foto: screenshot RTS

Srbija donela svoje zaključke

PREDSEDNIK VUČIĆ O OBJAVI SENATORA MARFIJA I UVOĐENJU SANKCIJAMA RUSIJI: Neki ćutali tokom kampanje, a sada bi da uvode sankcije

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da što se tiče uvođenja sankcija Rusiji, Srbija je donela svoje zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Nemam snage da se pravdam i pričam na reakcije nekih političara. Oni misle da će da skoče u očima Amerikanaca, postoje i neki drugi koji sa lakoćom govore kako mi imamo svoj ideološki pristup, a baš ih briga da li će Srbija imati sutra da jede, da li će imati gasa, da li će moći da preživi. Nema prijateljstava u Srbiji koja će večno da traju, nagađanje o tome da li će neko da uvede sankcije i kada će neko da uvede sankcije, time ne mogu da se bavim. Više o tome ću govoriti 6. maja.

Kako je rekao, "postoje neki koji nemaju odgovornost, neki su ćutali tokom kampanje, a sada bi da uvode sankcije i dodovoravaju se nekome".

- Naša politika mora da bude politika odgovornosti, koja će u svakom trenutku gledati šta su interesi naše zemlje. Mi imamo svoje interese - rekao je Vučić.

Dodao je da je čak i gospodnim Marfi (senator Kris Marfi) nije rekao da sam ja o tome govorio, "a svi domaći mediji su preneli, kako je sve lepo, kako se samo čeka..."

- A govorili smo o sasvim drugoj temi, verujem da ćete takvu izjavu dobiti i od predstavnika američke ambasade, bila je velika delegacija, a pretpostavljam i iz Ministarstva spoljnih poslova, bilo je više o 20 ljudi na sastanku - istakao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track