Rakić miri Tadića i Đilasa!

Previranja u DS

Rakić miri Tadića i Đilasa!

Politika -
Nekadašnji Tadićev šef kabineta predložiće osnivanje trojnog tela Tadić-Đilas-Pajtić, koje bi odluke donosilo konsenzusom

BEOGRAD - Pomiritelj!Miodrag Miki Rakić, bivši šef kabineta Borisa Tadića i čovek kojem on najviše veruje, pokušava na sve načine da iznađe rešenje da se njegova politička karijera lidera DS ne okonča, saznaje Kurir iz vrha ove stranke.- Tadić je bio spreman da podnese ostavku i da se povuče. Rakić međutim, koji u stranci važi za veoma racionalnog i uticajnog čoveka, dao je novi predlog, koji bi po njemu bio najpovoljniji za stranku, a dobio je podršku još nekih. Prema Rakićevoj ideji, na sednici Glavnog odbora trebalo bi prosto da se ukine predsedništvo stranke i da se zatim osnuje trojno predsedništvo, koje bi činili Tadić, Đilas i Pajtić. To praktično znači tihu smenu nepodobnih potpredsednika - Dragana Šutanovca, Jelene Trivan i Dušana Petrovića. Novo, trojno predsedništvo sve odluke donosilo bi konsenzusom. Ubuduće bi veću ulogu u odlučivanju imao Izvršni odbor stranke, u koji bi bili izabrani novi ljudi, odnosno oni koji su u prošlosti ostvarili dobre rezultate - ističe izvor Kurir i dodaje:- U narednih nekoliko dana, tačnije do sednice Glavnog odbora, Rakić će pokušati za svoj plan da pridobije Đilasa i Pajtića, jer je u ovom trenutku najvažnije da se smire strasti. Njegov predlog već je prihvatio Dušan Elezović, predsednik vojvođanskog odbora DS - kaže izvor Kurira.Rakićeva procena je, dodaje naš sagovornik, da bi se novim konceptom upravljanja nanela najmanja šteta rejtingu stranke, koji je već sad poljuljan.Potpredsednici, članovi predsedništva i GO već su dobili dnevni red sednice, saznaje Kurir. Na pozivu kao tačke dnevnog reda navedeni su izveštaj o radu i analiza stanja između dve sednice GO. Iz poziva ne može da se vidi da li će biti otvorena za javnost ili ne.

Đilas bi najviše voleo da se Tadić sam povuče
Đilas bi najviše voleo da se Tadić sam povuče

Ješić: Očekujem da Tadić podnese ostavkuGoran Ješić, potpredsednik Vlade Vojvodine i član DS, izjavio je da očekuje da na predstojećoj sednici GO stranke Boris Tadić ponudi ostavku, nakon čega bi usledila programska i izborna skupština.Odgovarajući na pitanje da li su on i Radoslav Milojčić glavni aduti Đilasa u smenjivanju Tadića, Ješić je istakao da prvi put čuje za tako nešto.- Komuniciram i s Tadićem i s Đilasom, ali svima je poznat stav PO DS i da očekujemo od Tadića da ponudi ostavku, možda već na ovoj sednici - rekao je Ješić.

Đilas: Nema razloga da ne ostanem gradonačelnik

Dragan Đilas izjavio je juče da nema razloga da ne ostane gradonačelnik Beograda.- Nikad ne recite nikad, to me bar iskustvo uči... Zaista ne vidim nijedan razlog zašto posle rezultata na izborima ne bih ostao na ovom mestu i radio posao sa svojim partnerima sa kojima to radim poslednje četiri godine - rekao je Đilas upitan da li je potpuno siguran da će ostati gradonačelnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track