03:46

GLIŠIĆ O NEDOLASKU LAVROVA: Dobro je da Rusi vide u kakvom je Srbija okruženju! OVO BI SE DESILO AKO BISMO MOSKVI OKRENULI LEĐA

pritisci na srbiju

GLIŠIĆ O NEDOLASKU LAVROVA: Dobro je da Rusi vide u kakvom je Srbija okruženju! OVO BI SE DESILO AKO BISMO MOSKVI OKRENULI LEĐA

Politika -

Poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji otkazana je nakon što su zemlje u okruženju zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion.

Za prelet avionom nebo su zatvorile Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora.

Time su se u praksi potvrdile reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je je javno saopštio da se komplikuju stvari u vezi sa planiranim dolaskom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.

Vladan Glišić, nezavisni narodni poslanik u poslednjem sazivu Parlamenta, smatra da je jedina dobra stvar u ovoj otkazanoj poseti to što sada Rusija može da uvidi kakve susede imamo.

- Dobro je da mi nismo krivi za to. Naš državni vrh je želeo tu posetu, nadam se da smo poslali takvu poruku. Dobro je da se Ruska Federacija podseti u kakvom smo okruženju, neprijateljsko je kako sa njima, tako i sa nama. To su države koje su priznale kvazi državu na delu naše teritorije, takođe su deo NATO pakta jer imaju njihove trupe - rekao je Glišić za jutarnji program na Kurir televiziji.

Vladan Glišić
foto: Kurir Televizija

Osvrnuo se i na same pritiske gde je naveo da kada bismo bili na strani koja je neprijateljski okrenuta Rusiji, gledali bi nas kao Severnu Makedoniju.

- Uvek kada postavimo pitanje o tome šta bi se desilo kada bi bili isti kao zemlje u okruženju. Pomislimo da sada dok imamo neku vojno neutralnu poziciju, mi smo neki akter s kojim se pregovara. Da smo deo tog koridora protiv Rusije, bili bi u statusu Severne Makedonije. Ne bi nas pitali ni kakvo ime želimo državi, ni kakve granice, ni kakvo uređenje jer bi to radio neko drugi. A naši građani ne bi imali nikakve ekonomske koristi od toga - rekao je Glišić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:35

LAVROV UPOZORAVA Postoji realna opasnost od Trećeg svetskog rata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track