OGLASIO SE REKTORAT BU POVODOM SEKSUALNOG UZNEMIRAVANJA STUDENATA: Ko se oseća ugroženo, nek se obrati nadležnim organima!
Foto: Zorana Jevtić

osuda nasilja

OGLASIO SE REKTORAT BU POVODOM SEKSUALNOG UZNEMIRAVANJA STUDENATA: Ko se oseća ugroženo, nek se obrati nadležnim organima!

Društvo -

Povodom anonimnih svedočenja studenata arhitekture na Instagramu o seksualnom zlostavljanju i navoda da svi na fakultetu znaju za ta nedela, a da niko ništa ne čini, o čemu je, između ostalih, Kurir pisao, oglasio je i Univerzitet u Beogradu.

Seksualno Uznemiravanje
foto: Profimedia

- Povodom anonimnih objava na društvenim mrežama i medijskih napisa o seksualnom uznemiravanju studenata, rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu saopštava da osuđuje sve vidove nasilja, uključujući sve oblike seksualnog uznemiravanja - navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu Univerziteta i dodaje:

- Univerzitet u Beogradu je u prethodnom periodu preduzeo sve radnje kako bi regulisao pravni okvir za sprečavanje seksualnog zlostavljanja. Nedavno je donet i Pravilnik o sprečavanju i zaštiti od seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu u Beogradu. Njime su definisane mere za njegovo sprečavanje kao i postupak zaštite od seksualnog uznemiravanja. Na svim fakultetima i institutima Univerziteta u Beogradu postoje poverenici za ravnopravnost, zaduženi za prevenciju i sprečavanje seksualnog uznemiravanja zaposlenih i studenata, kao i za suzbijanje svakog oblika diskriminacije, a posebno po osnovu pola, roda, rodnog identiteta i seksualne orijentacije. Rektorski kolegijum poziva sve osobe koje se osećaju ugroženo, da se obrate nadležnim državnim i fakultetskim organima.

Podsetimo, objavama studenata arhitekture, mnogo njih već duže vreme od jednog profesora i jednog asistenta Arhitektonskog fakulteta u Beogradu trpe seksualno nasilje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track