ZORANINO TAJNO MESTO: Luks vikendica opasana visokom ogradom, video nadzor...Ovde ministarka Mihajlović provodi vikende
Foto: Foto Kurir, BETA/Amir Hamzagić

otkrivamo

ZORANINO TAJNO MESTO: Luks vikendica opasana visokom ogradom, video nadzor...Ovde ministarka Mihajlović provodi vikende

Politika -

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike često je viđana, naročito vikendom, u Sremčici nadomak Beograda, a kako je Kurir otkrio, njena porodica u tom mestu ima velelepnu kuću/vikendicu. Opasana visokom ogradom, uz kamere za video nadzor, luks sređena kuća, što se može naslutito prema fotografijama do kojih smo došli, u samom je centru mesta, kraj glavnog puta.

Zorana Mihajlović
foto: Foto Kurir

U imovinskoj karti Zorane Mihajlović objavljenoj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, naveden je "samo" četvorosobni stan od 140 kvadrata, a ne i ova kuća. Ministarka, međutim, objašnjava za Kurir da je reč o građevini majke njenog partnera, te da je i to prijavila Agenciji iako, kako dodaje, nije bila u obavezi da to učini.

Zorana Mihajlović
foto: Kurir/T.I.

- To je kuća majke mog partnera, tojest njegovih roditelja, prvo oca koji je 2000. godine preminuo, pa je nasledila njegova majka. Plac i kuća postoje bar 40 godina i prijavljena je kao vlasništvo majke partnera, iako ne mora - rekla je Mihajlovićeva i pojasnila: - Iako, u skladu sa zakonom, nije obaveza da se prijavljuje, ja sam i to prijavila i sve što majka mog partnera poseduje.

Zorana Mihajlović
foto: Foto Kurir

Kako su komšije komemtarisale za naš list, u početku su bili iznenađeni kada su je primetili u njihovoj sredini, a sad su se već navikli jer je češće viđaju. Prema imovinskoj karti registrovanoj u Agenciji za borbu protiv korupcije, Ministarka Zorana Mihajlović poseduje četvorosoban stan od 140 kvadrata, koji je stekla ugovorom o zajedničkoj izgradnji 1999. godine, automobil Tojota RAV4 iz 2008. godine, koji je ona kupila. Mihajlovićeva ne prima platu u Vladi i nema štedne uloge u bankama, makar prema navodima iz njene imovinske karte. J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track