DS: Nismo opljačkali Srbiju

Demokrate osuđuju izjavu Vučića

DS: Nismo opljačkali Srbiju

Politika -
Ta izjava je sramna i predstavlja samo nastavak svakodnevne kampanje usmerene protiv Demokratske stranke i jasno pokazuje radikalski karakter vlasti, saopštio DS

BEOGRAD - Demokratska stranka najoštrije je osudila današnju izjavu prvog potpredsednika Vlade i vršioca dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da je "Demokratska stranka opljačkala i ojadila Srbiju".

Ta izjava je sramna i predstavlja samo nastavak svakodnevne kampanje usmerene protiv Demokratske stranke i jasno pokazuje radikalski karakter vlasti, čija je osnovna ideja politički revanšizam i kreiranje afera, a ne stvarna borba protiv kriminala i korupcije, saopštila je DS. Demokratska stranka upozorava Vučića da je posao nadležnih državnih organa, a ne političara, da sprovode i najavljuju istražne radnje, a suda da o njima odlučuje i ukazuje javnosti i građanima na opasnost ovakvih postupaka čiji je cilj imaju politička haranga, a ne rešavanje problema građana.

DS ističe snažno podržava preispitivanje svih spornih privatizacija i postupaka i podseća javnost da se najveći broj privatizacija koje i Evropska unija definiše kao sporne desio u vreme kada je "Demokratska stranka bila u opoziciji, a na vlasti su bili Koštunica, Dinkić i Dačić".

Demokratska stranka posebno naglašava da je u vreme prethodne Vlade pokrenuta istraga u slučaju Agrobanke, a da je tu istragu ova Vlada nasledila.Takođe, ističe se u saopštenju DS, jedan od naših prioriteta bila je borba protiv kriminala i korupcije i u tom segmentu smo imali značajne rezultate, što je potvrdila i Evropska komisija u svojim izveštajima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track