SRDAČAN SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Predsednik se zahvalio premijeru Žezusu na podršci suverenitetu Srbije (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen

predsedništvo

SRDAČAN SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Predsednik se zahvalio premijeru Žezusu na podršci suverenitetu Srbije (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se da predsednikom Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Principe Žoržom Bomom Žezusom tokom njegove zvanične posete Srbiji.

Vučić je Žezusu zahvalio na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

- Poželeo sam dobrodošlicu premijeru Žoržu Bomu Žezusu, prvom predsedniku Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe koji je posetio Srbiju i zahvalio mu na principijelnoj podršci te zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije - napisao je predsednik na zvaničnom Instagramu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa premijerom Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i multilateralnoj saradnji i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

Oni su razgovarali o potencijalima za razvoj ekonomske saradnje i saradnje u drugim oblastima poput obrazovanja, i to u vidu školovanja u Srbiji studenata iz države Sao Tome i Prinsipe, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Vučić je, kako se navodi, "posebno zahvalio na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu koju Sao Tome i Prinsipe pruža Srbiji".

Žezus je izrazio nadu da će saradnja sa Srbijom biti unapređena, posebno u oblasti poljoprivrede, navodi se.

Dodao je da je njegova zemlja veoma zainteresovana za uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije i za izvoz vanile, kafe i drugih proizvoda u Srbiju, dodaje se.

Žezus je juče u Beogradu razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić, koja je objavila da je vlada Srbije odlučila da donira 100.000 dolara pomoći državi Sao Tome i Prinsipe za sanaciju štete od poplava. On se juče sastao i sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem.

Kurir.rs/Instagram/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track