06:14

DŽABA PROTEŽIRATE SVOJE KANDIDATE ZA NOVI KABINET! Analitičari za Kurir TV otkrili: Ova zemlja će dobiti SRPSKU VLADU!

Formiranje vlade se očekuje oko sredine avgusta

DŽABA PROTEŽIRATE SVOJE KANDIDATE ZA NOVI KABINET! Analitičari za Kurir TV otkrili: Ova zemlja će dobiti SRPSKU VLADU!

Politika -

Postoje različiti pritisci sa zapada da neko bude u vladi. Neke zemlje čak protežiraju svoje kandidate da se takođe nađu u vladi, naveo je Branko Radun, politički analitičar. Miroslav Čučković, menadžer grada Beograda, nadovezao se na ovu tvrdnju Raduna i naveo da će Srbija dobiti srpsku vladu.

Branko Radun gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je naveo da se formiranje vlade očekuje oko sredine avgusta.

- Formiranje vlade se očekuje negde oko sredine avgusta. Ljude zanima ko će biti u vladi. Najrealnija opcija bi bila da se nastavi postojeća koalicija i u sledećem mandatu. Iako, postoje različiti pritisci sa zapada da neko bude u vladi, dok neko ne treba da bude. Neke zemlje čak protežiraju svoje kandidate da se takođe nađu u vladi - rekao je Radun.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Imate situaciju recimo da u ministarstvu energetike sedi čovek koji nema komunikaciju sa Rusima, on ne može da radi svoj posao. Ili čovek koji vodi ministarstvo za evropske integracije da je protiv ulaska u EU. On jednostavno ne bi mogao da radi svoj posao. Tako da će se stavljati ljudi koji negde imaju otvorena vrata - rekao je Radun.

Veljko Odalović, generalni sekretar u poslednjem sazivu Narodne skupštine, smatra da je sada više nego ikada potrebno jedinstvo kako bi prebrodili buduće izazove.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Kada bi svi imali ista mišljenja, postojala bi jedna stranka. Poslednjih 10 godina brod koji su vodili Vučić i Dačić nije prošao neogreban, ali je išao dobro. Nije bilo lako opredeliti se da vodite politiku sa SAD, Rusijom, EU i Kinom. Rat u Ukrajini je kompletno promenio mnogo toga. Ja sada mislim da je sada više nego ikada potrebno jedinstvo i vlada koja će moći da prođe ovaj izazov - rekao je Odalović.

Miroslav Čučković, menadžer grada Beograda, tvrdi da će Srbija dobiti srpsku vladu i da se neće desiti slična situacija kao u regionu.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Srbija će dobiti srpsku vladu. Videli smo u regionu kako to izgleda kada se u zemljama postave marionetske vlade. Ne postoji resor u vladi koji nije važan. Ubeđen sam da će mandatar koji dobije poverenje od predsednika države moći da sastavi jedan tim koji će odgovoriti na sve izazove koji su pred nama - rekao je Čučković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:55

VLADA DANAS USVAJA NOVU CENU ŠEĆERA! Državni sekretar najavio nove promene na tržištu EVO KOLIKO ĆE SADA BITI KILO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track