16:44

Aleksandar Apostolovski i Nikola Tomić o sastavu nove srpske vlade

tema o kojoj svi govore

ANALITIČARI O SASTAVU NOVE VLADE Apostolovski: Moguć i duži period za sastav nove vlade! Tomić ocenio Dačićeve šanse (VIDEO)

Politika -

Srpska javnost i mediji nedeljama već unazad spekulišu ko će se sve naći u novoj Vladi Srbije i ko će sesti u ministarske fotelje,a ko bi trajno mogao da napusti Nemanjinu 11.I dok se Srbija bavi svojim unutrašnjim pitanjima, predstavnici Prištine ne prestaju sa pritiscima i provokacijama.

Gotovo četiri meseca nakon održavanja izbora za zakonodavno telo Srbije i nakon pet krugova ponavljenog glasanja na izbornom mestu u selu Trnovac, na jugu Srbije, za sledeću nedelju zakazana je sednica novog saziva parlamenta, nakon čega bi Srbija trebalo da dobije i novu Vladu.

Radan planina, Caričin grad, Vlada Srbije, turizam, infrastruktura
foto: Vlada Srbije

Dok predstavnici Srbije grade dobre odnose sa svima, stižu novi pritisci i provokacije. Predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani, koja zajedno sa Aljbinom Kurtijem boravi u SAD, rekla je nakon sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom da je tokom razgovora konstatovano da „Rusija preko svog satelita Srbije planira destabilizaciju Balkana, a po tom i cele Evrope“. Na ove provokacije i izmišljotine od mahje reagovao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je poručio da „Srbija nije ničiji satelit, ali Priština jeste i samostalna je koliko je i Stepinac svetac.

Nikola Tomić, Aleksandar Apostolovski
foto: Kurir Televizija

O svim ovim temama sa glavnom urednicom jutarnjeg programa na Kurir televiziji Snežanom Petrović razgovarali su Aleksandar Apostolovski, novinar Politike i publicista Nikola Tomić, novinar i politički analitičar.

Nikola Tomić, Aleksandar Apostolovski
foto: Kurir Televizija

- Ustavni rok omogućava i duži period za sastav nove vlade. Praksa Aleksandra Vučića do sada je bila da čeka uglavnom poslednji trenutak. Ono što je izvesno je da Srpska narodna stranka sa Mađarima, Bošnjacima i Hrvatima ima većinu - rekao je Aleksandar Apostolovski, novinar Politike.

Nikola Tomić, Aleksandar Apostolovski
foto: Kurir Televizija

Tomić smatra da su "govorkanja" o tome da bi Ivica Dačić mogao da bude novi premijer - nerealna.

- Mislim da je opcija koja se spominje, da Ivica Dačić bude novi premijer vrlo nerealna. Bila bi nezaslužena. Verujem da se ovoga puta neće ići u "ded lajn" - istakao je novinar i politički analitičar, Nikola Tomić.

Nikola Tomić, Aleksandar Apostolovski
foto: Kurir Televizija

Celo gostovanje Aleksandara Apostolovskog i Nikole Tomića pogledajte u VIDEU ISPOD:

16:44

Aleksandar Apostolovski i Nikola Tomić o sastavu nove srpske vlade

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

09:24

NOVA VLADA U AVGUSTU! Vladan Glišić i Đorđe Milićević za Kurir TV: Bitno je da buduća vlada bude STABILNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track