OVAKO IZGLEDA DOKUMENT KOJI SE POPUNJAVA NA ADMINISTRATIVNOM PRELAZU MERDARE: Uz srpske lične karte izdaju se propratni papiri
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Printscreen/Twitter

OVAKO IZGLEDA DOKUMENT KOJI SE POPUNJAVA NA ADMINISTRATIVNOM PRELAZU MERDARE: Uz srpske lične karte izdaju se propratni papiri

Politika -

Po nalogu SAD, Priština je za 30 dana odložila primenu odluke o preregistraciji vozila i uvođenju deklaracijskih listova umesto srpskih ličnih karata. Počelo je uklanjanje barikada koje su Srbi postavili u znak protesta.

Za sada administrativni prelazi Jarinje i Brnjak ne funkcionušu ni za vozila ni za pešake, dok se na Merdaru saobraćaj normalno odvija uprkos čekanju od nekih 45 minuta prilikom ulaska iz centralne Srbije.

Na pultu kosovske policije putnicima sa srpskim ličnim kartama policajci izdaju deklaracioni papir koji ide iz ličnu kartu i koji važi 90 dana.

Prilikom prelaska važi režim tzv. stikera, kojim se prikrivaju simboli državnosti.

Građani pristižu automobilima, ali su obaveštavani da nema prolaza, pa se formira kolona kamiona, ali i automobila koji čekaju da administrativni prelaz bude otvoren.

Širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana ovog jutra osvanuli plakati i bilbordi sa parolama "Ovo je ZSO".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track