ZNAČAJNA STVAR I USPEH SRPSKE DIPLOMATIJE Simić: Bez države Srbije nema Srba na KiM
Foto: Preentscreen YT

potpredsednik Srpske liste

ZNAČAJNA STVAR I USPEH SRPSKE DIPLOMATIJE Simić: Bez države Srbije nema Srba na KiM

Politika -

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je sporazum o dokumentima u dijalogu Beograda i Prištine značajna stvar i uspeh srpske diplomatije.

On je dodao da je ovo rezultat borbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića za srpski narod na Kosovu, posebno u opštinama na severu.

"Ovo jeste značajna stvar i moramo gledati kao jedan dobar korak u pravom smeru, pre svega u smislu kada govorimo i o registarskim oznakam, odnosno o onome što nas očekuje u narednom pediodu", kazao je Simić na TV Pink.

Simić je dodao da nema mesta euforiji, da dogovor jeste dobar korak, ali da Srbi na prostoru Kosova očekuju da se isti princip primeni i kada je u pitanju dogovor u registasrkim oznakama.

"Ono što želimo da naglasimo, Srbi na KiM nisu spremni da se odreknu srpskih dokumenata, niti su spremni da bilo ko istisne prisustvo države Srbije na ovim prostorima. Bez države Srbije nema Srba na Kosovu i Metohiji i zato smo se svi mi grčevito borili u sasradnji i koordinaciji sa našom državom na miran i demokratski način pre svega sačuvaju mir i stabilnost za srpski narod ali i da se omogući normalan život za Srbe na ovim prostorima", rekao je Simić.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track